Jesi li plus size?

0

Za početak imam jedno pitanje za tebe: Kako izgleda ova devojka? Da li je ogromna?
Myla Dalbesio je bila prvi Plus Size model za Calvin Klein liniju donjeg veša.
Da li se tebi čini da je ovo plus size u bilo kom delu tela? U grudima, struku? Mislim da bi se većina složila da devojka izgleda seksi i da je daleko od „gromade“. Ona nosi veličinu 42 koja je svuda u svetu prihvaćena kao granica za plus size. Ako je i tako, zašto većini Myla izgleda i dalje zgodno i sexy? Zašto nam ne deluje „debelo i masno“? Ukoliko je 42 plus size, kako nazivamo veličine 54 za žene?
myla-dalbesio-16 bs_6278
Mmodel koji je okarakterisan kao prosečan i poželjan je 34-36.
Decenijama unazad bavimo se istim pitanjem anoreksije i koliko mediji i modna scena propagiraju prilično mršava tela. Obline su oduvek bile poželjne… ili grešim? Da nije tako, ni mršavice ne bi žudele za silikonima u grudima i guzi koji bi im popunili poprsje i zadnjicu.
Koliko si debela od veličine 34 do 38? Koliko si spremna da ne jedeš da bi izgledala kao popularni model? Koliko sladoleda, sarmi, proja, pizza, kolača, bečkih si spreman da se odrekneš par ocrtanih rebara?

Oglašavanje

O autoru

Jelena Radović

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator. Predavač. Skriboman. Kreativac. Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaz". i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu. Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend