Intervjui Srbija

Zorana Pavić: Kreativni rad me inspiriše, motiviše i prati moju bujnu maštu

Zorana Pavić je jedna od najlepših i najpopularnijih srpskih pevačica pop-rok muzike. Završila je srednju muzičku školu i diplomirala na Pedagoškoj akademiji u Beogradu.

Pored pevanja, svira harmoniku i bavi se glumom i TV voditeljstvom.

(Fotografija: Zorana Pavić; „Fejsbuk”)

Kao srednjškolka, bili ste frontmen rok benda „Baby Blue”. Po čemu pamtite taj period?

To je bilo vreme rokenrola – energija, radost, mladost, puni entuzijazma, svaka svirka posebno ludilo! Veliku podršku smo imali od čuvenog Vlade Jankovića Džeta. Svirali hitove na „Radio Beogradu 202”, ali i po drugim gradovima, sa ogromnom radošću.

Današnji pevači dosta truda ulažu u kvalitet spotova, a ne u kvalitet samog teksta i muzike. Da li je, po Vašem mišljenju, bitnije imati bolji spot ili pesmu?

Jedina prava stvar je imati kvalitetno i jedno i drugo, i biti na visini zadatka. Ukoliko vam je dobar samo spot, to „pojede” vreme, a dobra pesma je uvek dobra pesma.

Vaša omiljena pesma koju ste snimili je?

Ima ih više, ali izdvojiću, iz ličnih razloga, „Da mi ime ne zaboraviš”.

Poznati ste kao osoba vedrog duha. Koliko je optimizam značajan za mentalnu higijenu svakog čoveka?

Najvažniji na svetu! Kada tako postavite svoj život, sve nevolje, bure i oluje nosite u hodu – dočekate vedro nebo.

Pored muzike, bavite se voditeljstvom i glumom. Gde najviše pronalazite sebe?

Muzika je moj život, sve ostalo moji su kreativni izazovi, u kojima uživam i dajem sebe, jer me kreativni rad inspiriše, motiviše i prati moju bujnu maštu.

(Fotografija: Zorana Pavić; „Fejsbuk”)

Zajedno sa kolegom Nenadom Škundrićem, autor ste i voditelj tok-šou emisije „Ko vam dade termin?” („KVDT”). Koji goste biste izdvojili kao najinspirativnije za razgovor?

Nema tu pravila, zato i jesmo „lud dvojac”, da i kada se dogodi da neka zanimljiva ličnost nema svoj dan, mi krenemo sa „našim ludiranjem”. Dešavalo se da nam dođe neko ko važi za odmerenu osobu, pa potpuno pozitivno poludi, ha!

Hoćete li uskoro publiku obradovati novim solističkim koncertom?

Sledeće godine obeležavam veliki jubilej – tri decenije svog muzičkog postojanja. Potrudiću se da to bude koncert za pamćenje! Već slažem kockice u glavi.

Kako vidite svet kulture i umetnosti za 50 godina?

Tada ću već uveliko biti na „drugoj planeti” i nadam se uživati u nekim divnim „nebeskim predstavama” sjajnih umetnika koji više nisu sa nama.

(Fotografija: Zorana Pavić, 2015; „Fejsbuk”)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.