Intervjui Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

“Živjeti sevdah i vjerovati da će se moj san ostvariti i uz Božiju pomoć, sve je došlo na svoje i uspio sam izgraditi svoju karijeru i prepoznatljiv opus i stil pisanja novih sevdalinki, način ispjevavanja i sve ono što moja dualnost od mene traži.“ – Božo Vrećo

1. Imaš poprilično neuobičajen izgled. Kada si krenuo da se ekstremno oblačiš i da li si zbog svog izgleda u početku imao problema u društvu?
– Oduvijek se oblačim kako osjećam i volim, sa jako izraženim stilom i ukusom za lijepo i scenično, na primitivizam i neukost i neodgoj odavno nemam komentar i ne obraćam paźnju na isti, tako da uglavnom sve moje kreacije i sve što nosim od drugih dizajnera je propraćeno hvalospjevima i kao i moja pjesma, dolazi do moje publike i ljudi koji to osjećaju, vole i jesu moja inspiracija.

2. Ko je dominantniji u tvojoj dualnosti, muškarac ili žena?
– Oboje su jaki, i muškarac i žena i uvijek u savršenoj harmoniji.

Photo: Bez Dan

3. Pored odličnog izgleda, imaš i neverovatan hod u svojim spotovima. Mnoge žene bi ti pozavidele. Jesi li razmišljao nekada o tome da se baviš manekenstvom?
– Hvala na komplimentu, no nema potrebe za time, volim da sam posvećen mojoj muzici i pisanju, a sve drugo je moj hobi i relaksacija i igra.

4.Imaš veoma specifičan glas i možeš da otpevaš svaki žanr. Zašto si se baš odlučio za sevdalinke?
– To je bila ljubav na prvo slušanje i naprosto znao sam da je to moja misija i žanr kome pripadam i koji mi pripada, živjeti sevdah i vjerovati da će se moj san ostvariti i uz Božiju pomoć, sve je došlo na svoje i uspio sam izgraditi svoju karijeru i prepoznatljiv opus i stil pisanja novih sevdalinki, način ispjevavanja i sve ono što moja dualnost od mene traži.

5.“Njujork Tajms“ te je opisao kao čoveka anđeoskog glasa. Kakav je osećaj pročitati takav kompliment o sebi?
– Ponosan sam zahvalan i sretan, to me motivira da stvaram dalje, budem još bolji i širim ljubav.

6.Pored pevanja, baviš se i slikarstvom?
– Da, imam već završen ciklus ikona koje će ugledati svjetlo dana u Istanbulu u jednoj prestižnoj galeriji iduće godine i već su sve prodate.

7. Vratimo se na muziku. Prvenstveno si počeo na nastupaš u Sarajevu. Kako je publika reagovala kada te je prvi put videla?
– Glas ih je očarao i to je bilo dovoljno da me zavole ma što da imam na sebi, glas iz duše koji sruši sve stereotipe, konzervatizam i primitivizam.

8. Kako je došlo do osnivanja ansambla “Halka“?
– Rad sa Halkom je počeo vrlo spontano i trajao je tri i pol godine, snimili smo dva sjajna albuma: “Halka“ i “O ljubavi“, a posle toga sam se vratio svojoj solo karijeri i snimio dva solo albuma, “Moj sevdah“ i “Pandora“ gdje su posve moje autorske sevdalinke na što sam jako ponosan, jer je objavljen u Briselu i pobrao je izvrsne kritike na platformi world music glazbe.

9.Nakon toga, krenuli su i koncerti. Nastupe počinješ u muškim odelima, a kasnije se presvlačiš u haljinu. Koji je trenutak koji odlučuje da li ćeš nastupiti u odelu, a koji u haljini?
– Sada su to mahom sve moje kreacije i pretežno haljine,koje kreiram s posebnom ljubavlju za svaki koncert.

Photo: Bojana Janjić

10. Švedska ekipa sa nacionalne televizije radi dokumentarac o tebi i sevdahu, dualnosti i stvaranju. Kako je došlo do saradnje?
– Sve je prepušteno meni i ljudima koje odaberem  kao tim, a medju njima su i dvojica producenata sa švedske televizije,tako da snimat ću do kraja godine gdje god da jesam poneki detalj i sa koncerata i iz privatnog života, oni će montirati sav snimljeni materijal i bit će sve jako lijepo intimno i emotivno.

11. Nakon Kolaca u Beogradu, da li će biti neke turneje po Srbiji i šire?
– Za sada ne što se tiče Srbije, Beograd je itekako blizu za sve one koji silno žele doći na moj koncert, jer svi drugi koncerti za ovu godinu su u Hrvatskoj i Evropi na prestižnim festivalima, tvrdjavama i koncertnim dvoranama.

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.