Intervjui Srbija

Vuk Spasojević o svom viralu „Halo, Džozefina“

Juče je naše mreže zapalio viral koji je snimio tridesetogodišnji Beograđanin Vuk Spasojević. Kako ne bi sve ostalo  isključivo na zanimljivoj ideji i par osmeha publike, odlučili smo da ga kontaktiramo i dobijemo intervju. Sve u svemu, jedan vrlo zanimljiv mladić ispriaće nam ponešto o svom filmiću, ali i o Đorđu Marjanoviću.

Čime se baviš i koliko imaš godina?

– Pravim filmove i igre, sakupljam LEGO, vozim bicikl i izbegavam javni prevoz.  To me čini srećnim, a imam 30 godina.

Kako si došao na ideju da napraviš ovakvu vrstu videa.

– Posmatrao sam vreme kao beskonašno analognu pojavu koju bih uz pomoć animacije i jednog digitalno ograničenog uređaja, tj. mobilnog telefona, mogao prikazati kao izvrnutu realnost na koju ljudsko biće nije navilko. Nekada nepoznato izaziva odbojnost, a nekada privlačnost. Želeo sam da dođem što bliže toj granici. „Halo, Džozefina“ je inače drugi deo trilogije „Vuk u Vremenu“ (ovo sam sad smislio). Prvi film se zove „Haircut Undo“

Pošto sam nakon tog filma bio skroz ošišan, bez brkova i brade smislio sam nešto novo. Izgleda da volim sebe da upošljavam, dobar sam gazda sebi, otkud znam, šteta što ne mogu sam da gradim zgrade.

Vidim da ti je bilo potrebno 3 godine da snimiš spot.  Da li je to bila inicijalna ideja?

– Da, ceo film (nije spot) je osmišljen i izveden po planu. Makar najveći deo. Jedino mobilni nisam dobro isplanirao. Smučio mi se posle godinu i po. Mnogo je bagovao, a nisam hteo da ga menjam dok ne završim slikanje. Jedva sam čekao da uzmem novi, i baš je super vratiti se u civilizaciju! Ima i bolju kameru.

Zašto baš pesma Ðorda Marjanovica?

* Zato što je Đorđe čovečina. To sam znao, a i uverio se u isto kada sam se jednom prilikom upoznao sa njim – tako fantastičnu energiju i auru nikada nisam osetio. Kada je on kročio iz kuće, celo dvorište je zasijalo, i cveće je procvetalo.

Pesmu sam izabrao, jer mi se odmah svidela, a uvek sam se vodio intuicijom. Intuicija je ono što može načiniti korak unapred. Intuicija je ideja. U filmu se nalaze i dve fotografije na kojima je Đorđe.

Koji grad ili gradove vidimo u pozadini spota?

* Ovako je moj mentor Blagoje Buca Lupa govorio (prenosim svojim rečima): „Nešto u filmu mora samo od sebe da se napravi, neplanirano. Te stvari su dragocene.“

Meni se u ovom slučaju zadesilo dosta putovanja za te tri godine.  Koji su to gradovi? Ako neko pogodi, dobija lego kockicu od mene.

Da li si očekivao da ce se ovaj tvoj film danima vrteti po društvenim mrežama, a da ce deca pevušiti pesmu Ðorda Marjanovića?

– Očekivao sam jedino da budem zadovoljan filmom. Nije nešto, ali sam uspeo da dočaram sebi inicijalnu ideju. Super je što se još nekome to sviđa. Voleo bih da što više ljudi vidi film. Mora da je do Đorđa, magičan je to čovek. Pevušiće deca Đorđa, ne sumnjajte u to.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.