Intervjui Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

U susret tradicionalnom okupljanju bradonja, Stefan “The Golden Spartan“ ekskluzivno za Adria daily

Okej, kažu brada se vratila u modu. Kakav danak neiskustvu, jer BRADA NIKAD NIJE NI IZLAZILA IZ MODE, al’ ajd, neka im bude.

Međutim, pošto je bradonja sve više, Hvala Bogu, normalno je da se otvorilo tržište za proizvode za održavanje i negu naših facijalnih dlaka.

Kod nas ubedljivo prednjače The Golden Spartan sa njihovim proizvodima, pa smo u susret sada već tradicionalnom okupljanju bradonja Imam Bradu najlepšu U Gradu, Vol. 2 rešili da popričamo sa Stefanom, osnivačem i velikim bradonjom o tome.

1
Prvo mi reci brate, je l’ bi se oženio da nemaš bradu? Moja majka Goca kaže da nikad ne bi primetila Ljubišu da nije nosio bradu.
– To ćes, druže, već morati moju ženu da priupitaš. Ali, siguran sam pošto moja brada ne grebe, da joj je zagolicala maštu na samom početku i samim tim dosta pomogla da je osvojim.


Kako si uopšte došao na ideju da počneš da radiš sa preparatima za negu brade?
– To me baš dosta ljudi pita. Mislim da je razlog u tome što vide nešto sasvim nesvakidašnje što im se dopada i izgledom i kvalitetom pa ih zbog toga zaintrigira. Iskren da budem, sasvim slučajno je došlo do toga. Volim da kažem da je to bio srećan splet okolnosti.
Veoma dugo sam i sam nosio bradu, međutim, posle izvesnog vremena shvatio sam da je za zdrav i negovan izgled brade, bez onog dosadnog svraba potrebno koristiti odgovajuće proizvode za bradu kao što su ulja i balzami. Bilo mi je vrlo teško da nađem kvalitetan proizvod koji garantuje prirodne sastojke i miris koji nije neprijatno jak a da je dovoljno intezivan da traje ceo dan. Bio sam umoran od naručivanja preparata iz SAD-a i Velike Britanije, te sam došao na ideju da za svoje potrebe napravim 100% prirodna ručno pravljena ulja sa jedinstvenim mirisima.
Pošto sam se oduševio onim što sam napravio, a i svi moji prijatelji bradonje su takođe bili oduševljeni mirisima i delotvornošću proizvoda, dobio sam želju da to podelim i sa drugim bradonjama.

3

Kako smišljaš recepte za nove preparate? Koje je ubedljivo najgluplje pitanje koje ti je neko postavio kad je u pitanju brada?
– Znaš i sam kao kolega bradonja koliko raznih glupih pitanja ima. Neka od najučestalijih su: zar ti nije vruće leti; kada ćeš da je obriješ, koliko ćeš je još dugo puštati, a zašto si je pustio, zar ti ne smeta dok jedeš itd…
Mada iskreno, nešto što mi mnogo više smeta od tih pitanja su stereotipi koji prate nas bradate muškarce. A najgori od svih meni lično je da smo lenji i neuredni. To je ubedljivo najveća neistina, jer svaki bradonja zna koliko strpljenja, vremena i dobre higijene je potrebno da bi se brada pustila i uspešno rasla. Mnogo je lakše uzeti brijač u ruke i zavrsiti za dva minuta posao, nego proći celu rutinu nameštanja i sređivanja brade.

4
Kako smišljaš recepte za nove preparate?
– Naši recepti su sada već formirani i atestirani u nadležnim laboratorijama. Ali dok sam još smišljao recepte, a to je trajalo dosta meseci, najviše mi je pomoglo to što sam iz celog sveta prvo naručivao proizvode najpoznatijih i najkvalitetnijih brendova. Od svakog proizvođača sam naučio po nešto, i napravio recepte koji su po mom mišljenju, a i sada već po mišljenju mnogih drugih i kod nas i po svetu, dobitna kombinacija za svaku bradu.

5
Da li ovo smatraš poslom, ili zadovoljstvom?
– Dok radiš nešto što toliko voliš i za čime imaš toliku strast, prosto je nemoguće da to doživljavaš kao posao. Zadovoljstvo, definitivno zadovoljstvo.

6

Želim sve bradonje da pozovem na sjajan događaj ‘Imam bradu najlepšu u gradu Vol2’ u organizaciji naših velikih prijatelja iz berbernice ‘The Barbers’. Sa nama ćete moći da se družite na našem štandu, isprobavate proizvode, pazarite po promotivnim cenama. Takođe, predstavićemo vam po prvi put naš novi proizvod. Vidimo se!

7

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.