Intervjui Muzika Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Tijana Bogićević: „Očekujem da se odlično predstavimo.”

Sredina maja je uvek rezervisana za takmičenje za najbolju pesmu Evrovizije. Ove godine boje naše zastave brani Tijana Bogićevic sa pesmom „In too deep”. Mlada pevačica se pre osam godina okušala na Beoviziji sa numerom čiji je autor Skaj Vilker. Novosađanka navodi da ove godine ne može izdvojiti ličnog favorita jer ima dosta kvalitetnih numera. Još od ranog detinjstva, Tijana je pokazivala izuzetnu sklonost ka muzici, kasnije je odredivši kao svoj životni put.

Koja ti pesma iz tinejdžerskih dana budi sećanja na Evroviziju?

Pesme „Hajde da ludujemo” koju je pevala Tajči I „Insieme” Toto Kutunjo.

Pobeda može promeniti život izvođaču?

Naravno da može. Ovo jeste prilika koju ne dobija svako i treba je iskoristiti na najbolji mogući način.

Tijana je poznata sprskoj publici po pesmi „Tražim“ koju su mnogi takmičari pevali u talent programima. Već ima iskustva sa Evrovizijom jer je 2011. godine bila prateći vokal Nini Radojičić koja je tad izvela pesmu“Čaroban“.

Koliko nastup utiče na plasman, možeš li nam reći nešto o tvom?

Imaćemo sjajan nastup u režiji Igora Basorovića, a sa mnom na sceni biće igrač Boris Vidaković. Nemam zahtevnu koreografiju, sve je u svetlu, LED ekranima i bini, koja pruža mnogo mogućnosti. Cela priča ima poentu i govori o ljubavi zbog koje se gubi razum. Poslednjih 10 godina „Evrosong“ je postao šou-program. To više nije samo takmičenje za najbolju pesmu Evrope, već za kompletan nastup i ne traje nekoliko minuta dok izvodite pesmu, već mesecima.

Kakva su tvoja očekivanja?

Očekujem da se odlično predstavimo i da se dopadnemo gledaocima. Nemam nikakvu sumnju da ćemo ući u finale i volela bih da budem što bliže vrhu.

Ovo je pesma iza koje mogu da stanem i koja mi se dopala već na prvo slušanje. Autorski tim pesme je sjajan, te me saradnja s njima i rad na jednom ovakvom projektu raduju.”- izjavila je nedavno.

Koju poruku šalješ pesmom „In too deep” ?

Pesma govori o devojci koja je isuviše zaljubljena i gubi sebe i svoj razum zbog te veze. To se može primeniti i na bilo koji aspekt života gde smo se isuviše dugo zadržali u nekim vezama ili prijateljstvima koja nisu bila pozitivna za nas. Poenta je da se ne mora upasti u taj vir, moguće je spasiti se.

Trenutno živi i radi u Bostonu. Karijeru je započela zvanično davne 2001. godine, kao prateći vokal u bendu Vlade Georgieva. Izvodi pop i soul muziku, a prošle godine se između ostalog pojavila kao gost na jednoj od pesama humorističkog rok benda Pero Defformero. Njen glas je istovremeno i violinski visok i emotivan, dirljiv, a sa druge strane ume da prizove onu blagu hrapavu mušku notu prekornosti. Izuzetno je alergična na mediokritete, kao i na pohlepne i bezobrazne ljude.

Kako komentarišeš sve učestalija mišljenja da je Evrovizija politizovana?

Mislim da politici definitivno nije mesto na ovakvom muzičkom takmičenju kao što je Evrovizija, ali eto na žalost to je realnost.


Izvor medija: youtube, skrinšot, fotograf Rale Radović

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.