Intervjui Hrvatska

Renomirani turistički bloger Kash Bhattacharya oduševljen riječkim hostelom 1W!

Kash Bhattacharya iz Portugala danas živi svoj san, no nije uvijek bilo tako, proglašen je UK travel bloggerom godine, njegov blog Budget Traveller pobudio je veliki interes medija, a na listu se upisuju Harper’s Bazaar, La Repubblica, Cosmopolitan, The Guardian, Vanity Fair i CNN!

Blog je pokrenuo na ljeto 2009. godine, s trideset godina našao se u situaciji da je bez posla i prihoda te je morao otkazati  ljetno putovanje u Njemačku. Odlučio se raditi nekoliko poslova kako bi mogao platiti račune te je otvorio blog kao svojevrsni eksperiment, kako je naglasio uz samo putovanje, najbolji dio svega je dijeljenje trenutaka i uspomena s ljudima. Ipak, uz sve dobre namjere i viziju, Kash se nije nadao da će blog polučiti ovako velik uspjeh te se osjeća kao u snu jer je i sam svjestan kako je teško napraviti karijeru od hobija i onoga što voli. Iako je blog preslika osobnih putovanja, uvijek se trudi pokriti teme i destinacije koje nisu  isuviše mainstream. Trudi se pisati o mjestima o kojima smatra da čitatelji žele znati više. U ovom poslu otkriva nema mjesta sebičnosti, čitatelji i njihovi interesi na prvom su mjestu. Prosječan čitatelj na odmor ide jednom ili dva puta godišnje te je stoga jako važno dati realan i praktičan savjet prilikom predstavljanja destinacije.

Nakon vrlo uspješnog e-booka Luxury Hostels of Europe, Kash priprema i drugo izdanje u koje je uvrstio i dizajnerski Hostel 1W u Barčićevoj ulici 4 u Rijeci, koji je posjetio sa svojim timom te se oduševio razinom usluge! Ovo ljeto pokazalo se kao savršena prilika da Kash posjeti Hrvatsku. Iako je želja postojala ranije, okolnosti su se posložile i stvorile idealne uvjete te se i Rijeka upisala na listu boravka ovog zanimljivog blogera.

Imate i prekrasne hostele, po pitanju dizajna, neki spadaju u najbolje što sam imao prilike vidjeti diljem svijeta!

KAKO JE HOSTEL 1W PRIDOBIO PAŽNJU SVJETSKI POZNATOG BLOGERA…

Nakon vrlo uspješnog prvog izdanja e-booka Luxury hostels of Europe, Kash je istraživao ponudu hostela u Hrvatskoj za drugo izdanje koje je u pripremi. Na hostelworld.com prvi put susreo se s Hostelom 1W, a nakon pregledanih osvrta i fotografija brzo je zaključio kako se radi o iznimnom mjestu koje vrijedi posjetiti. U lipnju je želju i ostvario, a u svom boravku u šarmantnom hostelu u srcu Rijeke je rekao:

Jako mi se svidio boravak. Osobno, oduševio me dizajn i činjenica da hostel ima i privatne sobe.  Savršen doručak! No, prednost pred dizajnom ima osoblje – gostoljubivi, topli, zabavni, dobronamjerni. Turizam prije svega činie ljudi koje rade svoj posao i to je potvrda da je hostelima poput 1W mjesto u budućnosti industrije putovanja. Ovaj hostel jako je dobar razlog da se posjeti ne samo hostel već grad Rijeka.

Budget Traveller tim s Nicolom Capobiancom
Budget Traveller tim s Nicolom Capobiancom

Kash Bhattacharya naglasio je kako mu se jako svidjela Rijeka, pogotovo Trsatska gradina te muzej Peek and Poke za koji kaže da film Povratak u budućnost postoji kao muzej, to bi bilo savršena lokacija! Naravno, naučio je par domaćih riječi – Dobar dan, kako si, hvala i najbitnije – Živjeli!

Budget Traveller tim

Riječki hostel ONE WORLD inspiriran je putovanjima bračnog para Capobianco i donosi svijet u malom, te je oplemenio riječku ponudu smještaja i Rijeku stavio na kartu mjesta koja treba posjetiti, a biti dijelom preporuke svjetski poznatog travel bloggera velika je potvrda dobrog rada i motivacija za dalje ovog šarmantnog mjesta i uigranog tima.

 KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE:

NICOLA CAPOBIANCO

Mail: info@one-world.com.hr

Mob: 099/3408440

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.