Intervjui

Papuče #OdMajkeJelice

„Ćao, ja sam Lazar, student Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, rodom sam iz Čačka. Ukratko, moja životna misija kojom se vodim je: “Da napravim nešto ogromno i poguram čovečanstvo napred.” Zvuči sveopšte, ali to je nešto ka čemu trčim svakog dana. Kad smo kod trčanja, omiljen sport mi je preduzetništvo. Ne preskačem ni jedan trening.“

Exit fondacija i Naftna industrija Srbije su prošle godine tražili mlade heroje, pokretače pozitivnih promena. Mlade ljude koji uprkos svemu i svima, svaki dan vredno rade, uče, stvaraju, inspirišu druge i bore se da daju svoj maksimalni doprinos da promene svoj život i svoje okruženje na bolje. Pobednik u kategoriji preduzetništva je Lazar Erić, za svoju firmu enovativ.rs i startape teillor.rs i moobey.com

AdriaDaily
Sa kojom idejom je pokrenut TEILLOR?

– Moja majka šije ceo život i do nedavno je radila kod privatnika. Ženama plaćaju minimalac, prema njima se loše ophode, uslovi u kojima rade nisu dobri, a one moraju da trpe jer nemaju kud.

Jednog dana, kroz priču sam čuo da ne smeju da ga pitaju da pojačaju grejanje kad je hladno jer će nastati problem. Tog momenta sam joj rekao da neće više tako i da ćemo napraviti nešto mnogo bolje! 🙂 Okidač je iz revolta, ali se pretvorio u ozbiljno rešenje.

Misija TEILLOR-a je da uposlimo sve dobre krojače širom Srbije (za početak), koji nemaju dovoljno zahteva da žive od tog posla, a imaju znanje, veštine i šiveću mašinu u svojoj kući!

AdriaDaily

Kako je majka Jelica došla na ideju da kroji papuče?

– Kako ceo život radi u krojačkom svetu, a dodatno je prodavala mnoge tipove papuča, shvatila je da nijedne nisu dovoljno dobre. Većinom su teške, od sintetičkih materijala, neudobne, sa tvrdim đonom, lupaju dok hodate, spadnu sa noge…

Sve je to uspela da reši sa novim TEILLOR papučama i više od toga. Papuče su od modernih, prirodnih materijala i veoma lagane, do 300grama. Kako je svaka osoba posebna, tako je i svaka TEILLOR papuča jedinstvena. Nijedna nije ista. Na sajtu u formi naručivanje odgovorite na par pitanja, na osnovu kojih tačno znamo šta želite. Majka Jelica osmisli, sašije i šalje na adresu za nekoliko dana!

Kompanija Teillor predstavlja mnogo više od papuča, šta je to što vas gura napred?

– Mi želimo da stvaramo lepo iskustvo svim korisnicima. Naš slogan je “Posveti pažnju”. Želimo da podsetimo ljude koliko je bitno posvetiti pažnju kako sebi tako i voljenim ljudima oko nas.

AdriaDailySa vašim imenom papuče stižu pravo na vašu adresu, a možete ih naručiti kao poklon, uz personalizovanu poruku. Tada papuče direktno stižu na adresu onome kome su namenjene. Dosadašnja iskustva korisnika su sjajna i nadamo se da ćemo napraviti još mnogo dobrih!

Takođe, sa većim interesovanjem bićemo u situaciji uposlimo još više krojača/ica, koji možda trenutno rade u istim uslovima u kojim je radila i moja majka. Bitno je samo da ti krojači imaju znanje i šiveču mašinu u svom domu. Dobiju zahteve, materijale za izradu od nas i rade iz svog doma.

Prvi proizvod sa kojim krećemo jesu TEILLOR papuče, ali u bliskoj budućnosti imaćete mogućnost da poručite i druge odevne predmete poput farmerki, dukseva, džempera, bluza…

#OdMajkeJelice #PosvetiPažnju

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.