Intervjui Srbija

Moritz Heiber: Pomaganje u nastajanju novog projekta je ono što me pokreće

Krajem maja u Madlenianumu se održava druga po redu Agile Serbia, IT konferencija posvećena primeni agilnih metodologija u radu programerskih timova. Jedan od govornika ove godine biće i Moritz Heiber, koji trenutno radi za ThoughtWorks, globalnu IT kompaniju.

1. Možete li se ukratko predstaviti našim čitaocima?

Zovem se Moritz Heiber i trenutno radim kao DevOps „babica“ za ThoughtWorks, globalnu IT konsalting kompaniju, koja se nalazi u Nemačkoj. Trenutno vodim hardverske i softverske projekte klijenata koji nas angažuju, savetujem ih oko infrastrukture i operacionih izazova u distribuiranom računarskom okruženju vođen snagom i vrednostima DevOpsa i pomažem u vođenju i saradnji različitih timova. Sebe mogu nazvati i “asistentnom na porođaju”, muškom ekvivalentu babice, jer većina naših klijenata voli svoje projekte i odnosi se prema njima kao prema svojoj deci. Moj zadatak u celoj priči je da tim projektima pomognem da ugledaju svet, a da bi se to desilo koristim DevOps.

2. Koje su tri karakteristike koje treba da krase jednog tim lidera koji primenjuje Agilnu metodologiju u svom radu?

Mislim da su tri najbitnije karakteristike sledeće:

saosećajnost i empatija, zato što nikad nećete moći da vodite tim koji čine jake i nezavisne ličnosti koje treba da rade odgovorno, da donosite važne odluke u radu ako ih ne razumete,
umerenost, ne treba se sebično truditi u tome da budete uvek najbolji u tome što tim radi, već je neophodno pomoći timu da postigne željene visine kroz liderstvo (tim lider mora znati kako da void i inspiriše svoj tim),
komunikacijske veštine, primena agilne metodologije u radu je okrenuta kreiranju bolje i efikasnije saradnje; nećete biti dobar lider ako nemate tu sposobnost da na pravi način razgovarate sa ljudima ili da ljude uključite u smislene diskusije.

3. Danas je veoma važan odnos prema kupcima, važan je i timski rad i odnos prema zaposlenicima, ali često svedočimo da većina kompanija pada na testu što se ovih sfera tiče. Šta je, prema vašem mišljenju, ključna stvar u korporativnoj kulturi koju kompanije ne vide, a važna je za uspeh u oblasti koje smo pomenuli?

Jedna reč: produktno vođen razvoj. Kompanije često podbacuju u kreiranju manjih šansi iz ogromnog poslovnog konteksta. Svako je deo kreiranja jednog većeg produkta, ali bez identifikovanja ključnih vrednosti manjih delova na kojima svaki od timova treba da radi nema uspeha. Deljenje razvojnog procesa na manje funkcionalne delove omogućava bolju fokusiranost na posao. Ako je jasno definisan pravac u kojem tim treba da se kreće izgubljen, onda će taj tim izgubiti i motivaciju i energiju. Postizanje uspeha, korak po korak, je od suštnskog značaja u uspehu proizvoda. Isto važi i za potvrđenu pretpostavku koju ste naveli. Zbog toga moj savet svima je da razgovaraju sa svojim kupcima/korisnicima. Razgovarajte o obe stvari, vašoj implementaciji, kao i o početnoj nameri u kreiranju softvera. Konstantan fidbek je apsolutno neophodan i značajan za uspeh vašeg produkta.

4. Koje resurse biste preporučili onima koji sun a početku svoje karijere i koji su zaintersovani za rad u Linuxu i Cloud sferi?

Lično sam ušao u vode Linuxa zahvaljujući CD-u koji sam dobio uz kupljeni magazin, a nakon toga sam čitanjem različitih časopisa sve više zalazio u tu oblast. Nisam razumeo koncept “školjke” ili šta je jezgro. Međutim, to je bila 1996. godina. Danas ljudi imaju obilje izbora i izvora znanja na samo jedan klik mišem. Moj generalni savet bi bio: „Počnite od nečeg manjeg, od nečeg što vas interesuje; vašeg RSS čitača, kreirajte blog ili web stranicu. Krenite korak po korak, pitajte ljude za pomoć, tražite i pratite najbolje stručnjake u praksi u toj oblasti, gledajte postojeće dokumentacije“.

Kad jednom završite sa ovim, kad budete imali dovoljno znanja, obnavljajte stečeno znanje, ali automatizujte process što je moguće više. Koristite dostupne alate, platforme poput AWS, Terraform ili Heroku.

Obilje znanja i iskustva koje budete stekli u ovom procesu biće neverovatno značajni za vaš napredak.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.