Intervjui Srbija

Milica Mihajlović: Trudim se da u svakoj drami pronađem neke komične stvari i obratno

Milica Mihajlović je jedna od najboljih srpskih glumica. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu 1995. godine, u klasi Predraga Bajčetića. Dobitnica je brojnih značajnih nagrada i priznanja, među kojima je nagrada „Carica Teodora” za ulogu u filmu „Čekaj me, ja sigurno neću doći” (2009), kao i nekoliko Poevlja za izuzetno glumačko ostvarenje na Filmskim susretima u Nišu

Milica Mihajlović(Fotografija: Milica Mihajlović; Pozorište „Atelje 212”)

Trenutno igrate u jednoj od najgledanijih domaćih televizijskih serija „Komšije”. Koliko Vam znači angažman u ovom projektu?

Za mene predstavlja jedan lep izazov. Samo snimanje serije je kao učešće na maratonskim trkama. Nedavno smo snimili i drugu sezonu, za koju se nadam da će imati i veću gledanost.

Imali ste priliku da radite i na sceni i ispred kamera. Gde se osećate prijatnije?

Lepo je biti suočen sa različitim izazovima. Smatram da je glumčeva kuća pozorište, jer tu najviše „peče” zanat, stiče kondiciju i uči sve što je vazno za bavljenje ovim poslom. Za razliku od pozorišta, koje je konstanta, filmovi i serije su prolazni.

Što se mog izbora tiče, ne bih izdvojila ni jedno. Podjednako ih volim i poštujem.

Da li biste voleli da se u Vašoj bogatoj biografiji nađe i uloga čije je poreklo sa juga Srbije, tačnije iz Leskovca?

Veoma bih volela da dobijem takav zadatak. Nadam se da će biti prilike.

Inače, puiblika u Leskovcu je divna, pozorište je veoma lepo i svečano uređeno. To mnogo znači, kako za samu kulturu, dramske umetnike, tako i za grad i publiku. Nije dovoljno samo uložiti puno novca za uređivanje neke kulturne institucije ako kasnije niste posvećeni brizi i pažnji o njoj.

Milica Mihajlović(Fotografija: Milica Mihajlović i Vojislav – Voja Brajović; „Hello!” magazin)

Koja svetska filmska produkcija Vam je najdraža?

Veliki sam anglofil. Obožavam britansku dramu i njihov humor. Takođe, očarana sam i švedskom produkcijom, odnosno njihovim genijalnim serijama koje sam gledala.

Da li ste glumili na nekom stranom jeziku?

Nešto malo na engleskom.

Vaš omiljeni žanr je?

Mislim da smo mi kao narod najprepoznatljiviji po nećemu što bih nazvala tragikomedijom. Trudim se da u svakoj drami pronađem neke komične stvari i obratno. Ta „klackalica” je uvek najuzbudljivija.

(Fotografija: Milica Mihajlović, 2015; „Večernje novosti”)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.