Luka Raco: Gluma je oduvek bila moja velika ljubav

0

Luka Raco je poznati srpski glumac, maneken, ekonomista i pisac. Diplomirao je na master studijama u oblasti finansija i bankarstva na Beogradskoj bankarskoj akademiji (BBA) ‒ Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije.

Pohađao je razne dramske sekcije, a 2012. godine je proglašen za „Mistera Srbije”. Takođe, na svetskom izboru „Mister International” predstavljao je Srbiju i osvojio titulu za najbolje stilizovanog muškarca i time je zauzeo jedanaesto mesto od ukupno četrdeset takmičara.

(Fotografija: Luka Raco, 2017; „Instagram”)

Završili ste master studije u oblasti bankarstva i finansija (master ekonomista) na Beogradskoj bankarskoj akademiji (BBA) ‒ Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije, ali šta je presudilo da gluma postane Vaša profesija?

Gluma je oduvek bila moja velika ljubav! Još u toku osnovne i srednje škole sam pohađao razne dramske sekcije, škole javnog nastupa i glume. Uvek sam težio ka javnom poslu, ali me je put odveo u pravcu ekonomije, jer, znate, kako svi vole da kažu: „Upiši nešto konkretno”.

Međutim, nisam odustao od svojih snova i sada slobodno mogu reći da imam tu sreću da sam ispunio svoja dva velika cilja, a to su diploma ekonomiste i posao glumca.

Gde ste napravili prve glumačke korake?

Kod Ljubice Beljanski Ristić u „Školigrici”.

(Fotografija: Luka Raco, 2017; „Instagram”)

U popularnoj TV seriji „Sinđelići” tumačite lik Nenada Ristića – „Riste”, što i jeste uloga po kojoj ste postali prepoznatljivi. Da li Luka Raco ima nekakve sličnosti sa Ristom?

Rista je mlađi srednjoškolac i bitna je ta razlika u godinama između njega i mene. Ristine karakterne crte su, uglavnom, različite od mojih, ali sa uživanjem igram takve uloge.

Koliko je važna fizička aktivnost i bavljenje sportom?

Uvek se vodim parolom da je „u zdravom telu zdrav duh”. Svako ko je sportski aktivan duži period apsolutno zna o čemu govorim.

(Fotografija: Luka Raco, 2018; „Instagram”)

Osim bodibildingom, kojim se još sportom bavite?

Ne bih sebe nazvao bodibilderom, više sam rekreativac u teretani.

Pred toga, ostale sportske aktivnosti su mi igranje fudbala sa prijateljima (dva puta nedeljno) i vožnja bicikla.

Kako izgleda Vaš portret slikan rečima?

Mislim da čitaoci to najbolje mogu da saznaju kroz moju knjigu.

(Fotografija: Luka Raco, „Lisabonski okenarijum”, 2018; „Instagram”)

Danas jutjuberi zauzimaju značajno mesto u društvenom svetu, pogotovu kada govorimo o njihovom uticaju na odrastanje dece i tinejdžera. Po vašem mišljenju, je l’ oni, na neki način, pomažu ili odmažu roditeljima u vaspitavanju svoje dece?

Uvek će svako imati svoje idole i nekoga na koga se ugleda…

Ipak, na kraju dana to je samo naš izbor. Da li ćemo to shvatiti na pozitivan ili negativan način ‒ zavisi od nas samih.

Manekenstvo ili gluma?

Gluma ima moju veću naklonost, ali je, takođe, i manekenstvo sastavni deo mog života.

(Fotografija: Luka Raco, 2018; „Instagram”)

Film ili pozorište? Zbog čega baš to?

Film.

Šta da kažem sem da svako veče pred spavanje odgledam neki.

Kako vidite svet za 50 godina?

Srećnim.

(Fotografija: Luka Raco, 2018; „Instagram”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend