Intervjui Srbija

LAVA: Oduvek sam se pitala da li su javne ličnosti svesne uticaja na ljude

Ona je, pre svega srećna, zdrava i voljena žena, koja svoju životnu filosofiju peva i priča. Muzika koju stvara je odraz njenog života, borbe, ljubavi i strasti. Sve emocije koje prepozna u sebi, u pravom trenutku ispolji u obliku pesme. To je oslobađa, ali i usrećuje jer svoje emocije i energiju deli nesebično sa drugim ljudima, sa željom da ih inspiriše i pokrene.

Lava i Lav
Lava i Lav

Njeno umetničko ime je Lava, a pored pevanja koje je njena pasija i strast, ona je najmlađi NLP trener na svetu. Ima samo 26 godina, i svojom mudrošću i znanjem pomaže i inspiriše sve one koji su spremni da se probude.

Kako vas muzika inspiriše i motivše, i šta ste sve zbog ljubavi prema pevanju pokrenuli i promenili kod sebe?

Oduvek sam se pitala da li su javne ličnosti svesne uticaja na ljude, i kako bi bilo kada bi taj uticaj primenili da kod svojih pratilaca izazovu interesovanje za pozitivnu promenu. Moje pevanje oduvek je predstavljalo moje unutrašnje stanje. Kada sam propevala u životu, tek tada sam bila sposobna da propevam i na sceni.

Nedavno ste objavili prvi singl i snimili spot za pesmu #pratiznak. Koliko ste imali hrabrosti da pratite znak i da se prepustite?

Bilo mi je teško sve dok nisam odlučila da pratim znake Univerzuma verujući da sve sve dešava za moje najviše dobro. Mi često mislimo da stvari moraju da se odvijaju onako kako smo mi zamislili. Ustvari, nije na nama da kreiramo put, već odredište.

Ljudi se najčešće boje, prisutan je strah od mnogih stvari, potencijalnih događaja, upuštanja u različite odnose. Vi ste na ličnom primeru, edukujući se za NLP coacha i radeći na sebi prevazišli mnoge strahove. Koji je strah bio dominantan i šta je njegovo prevazilaženje donelo u vaš život?

Jedan od mojih najvećih izazova bilo je kreiranje sopstvenog stila i hrabrost da ga izrazim. Svako za nas misli da zna najbolje šta je potrebno da budemo, živimo, radimo… I ukoliko to prihvatimo, to postaje najveći izvor frustracije u našem životu. Sposobnost da kreiramo sebe kakvi želimo da budemo, da imamo svoje ciljeve, a ne da budemo deo tuđih ciljeva donela mi je najveću sreću.

Nekoliko godina unazad radite sa klijentima i pomažete im da oslobode svoj potencijal. Kako teku ta fina podešavanja? Koje tehnike primenjujete u svom radu?

Primenjujem NLP (Neuro Lingvističko Programiranje) da pomognem ljudima da oslobode svoj potencijal i kreiraju željene ciljeve, i Reiki metodu kako bi imali energije da te ciljeve i ostvare.

kamera

Sa kojom tehnikom od kojih radite se postižu najbrži rezultati?

Pošto smo svi različiti, važno je da svako pronađe tehniku koja njemu najviše prija. Zato imamo više metoda na raspolaganju.

Šta je najlepše u NLP coachingu, a šta u konstalacijama koje takođe radite sa klijentima?

I jednom i drugom pravcu dominira jednostavnost i lakoća sa kojom možemo da razrešimo probleme i postavimo i ostvarimo ciljeve koje želimo. Konstelacije nam otkrivaju gde je problem, a NLP metode nude različite načine da problem transformišemo u cilj kojim želimo da se bavimo umesto problema.

Bavite se i reikijem. Za šta je reiki najbolji?

Reiki predstavlja Univerzalnu energiju u nama i oko nas, i uči kako da je koristimo. Pomaže nam da napunimo svoje baterije, zaštitimo se od negativnosti i efikasnije ostvarujemo svoje ciljeve.

Imate li svoje male rituale? Neki hobi koji vas ispunjava?

Svakog jutra i večeri provodim radeći Reiki i meditaciju. Ujutru mi taj ritual pomaže da se fokusiram i puna energije uđem u novi dan, a uveče da strukturiram dešavanja iz toga dana, oslobodim se stresa i obezbedim miran san.

Pas je najbolji čovekov prijatelj. U vašem slušaju, to su dva psa. Čemu vas uče vaši ridžbekovi?

Oni predstavljaju moju konekciju sa prirodom i čistom ljubavi. Uče me kako da volim iskreno i reagujem u skladu sa svojom prirodom. Pošto su jako inteligentni, često me podsete da moram biti dosledna određenim pravilima, inače hvatam sebe kako ispunjavam njihove želje po ceo dan… ☺

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.