Jelena Nikolić Kontrakulturna: Drugi roman stiže uskoro, inspirisana sam ljudskim tajnama

0

Uspeh tvog prvog romana ‘’Granice slobode’’ za tebe znači…?

Uspeh za mene znači samo validaciju da sam na pravom putu i da su stvari koje radim dobre. Može da me nadogradi, ali me ne može promeniti. Drugi roman stiže brže nego što očekujete!

Šta te inspiriše ovih dana?

Oduvek me inspirišu ljudi, njihove tajne koje kriju iza maski i sve ono što jesu kada masku skinu. Ovih dana, inspiriše me hladno vreme, kiša i melanholija. Valjda sve to ide jedno sa drugim.

Od koga si čula najlepši kompliment?

Od nepoznatog čoveka. Rekao mi je : “Ono što ti zapravo jesi, je ono što svetu nedostaje. Ti si ono čemu neko svaki dan treba da se raduje”. Ovu rečenicu ću čitav život pamtiti. Volim ga, a nemam pojma ko je ni kako mu je ime.

A najiskreniji?

Od moje mame, citiraću : “Tvoja hladnoća se meri tvojom ljubavlju. Kad prestaneš da budeš hladna, onaj ko te zavoli, neće prestati.”
Da, moja mama često ume da me spusti na zemlju.

Koji je tvoj najveći problem?

Niko me zaista ne poznaje. Možda to nije problem, zavisi kako gledaš.

Da li si ikada pisala pismo Deda Mrazu? Šta si poželela?

Ja sam svoj Deda Mraz. Sebi se često obraćam i neretko ispunjavam želje. Čitaocima Adria Daily Magazina želim da u Novoj godini nađu ono čemu će se radovati kada umorni dođu sa posla, kada su iscrpljeni od popijenih kafa i izlazaka, kada žele da pronađu svoj mir. Mislim da nam je to svima neophodno.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Diplomirani komunikolog. Pisac knjiga ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend