Goca Tržan: Za 50 godina svi ćemo biti blogeri i vlogeri

0

Gordana – Goca Tržan je jedna od najpoznatijih, najboljih i najlepših srpskih pevačica pop muzike. Profesionalnu muzičku karijeru je započela 1994. godine kao frontmen benda „Distorzija”, da bi kasnije, zajedno sa koleginicom i drugaricom iz detinjstvaIvanom Peters, postala član tadašnje rep grupe „Tapiri”. Dolaskom Goce i Ivane, „Tapiri” iz rep prelaze u pop žanr i menjaju naziv grupe u „Tap 011”, koja postaje jedna od najpopularnijih srpskih muzičkih grupa ’90-ih godina prošlog veka.

Samostalnu karijeru je započela 1999. godine, kada je objavila svoj prvi studijski album „U niskom letu”, sa kojeg se izdvajaju hitovi „Stoperka” i „Zagrli”. Član je najgledanijeg domaćeg dečjeg muzičkog takmičarskog šou programa „Pinkove zvezdice. Pored pevanja, bavi se i glumom.

(Fotografija: Gordana – Goca Tržan, 2016; © „Svet”)

Kada biste mogli da vratite vreme, da li biste ponovo bili član muzičke grupe „Tap 011ˮ?

Apsolutno, da! Ja sam još uvek ponosni član grupe „Tap 011ˮ. Mi i dalje nastupamo kada ima interesovanja za nas ‒ užuivam u druženju sa mojim saborcima. Bili su moji dragi gosti na svadbi i često se okupimo da ručamo, smejemo se i evociramo uspomene iz vremena kada smo putovali i nastupali zajedno.

Koliko je pop muzika u Srbiji degradirana, a samim time i njeni izvođači?

Danas je, čini mi se, sve pop muzika, pa i oni koji snimaju folk. Ali nisam ja u fazonu da kritikujem i morališem. Posla za moje kolege koje su želele da se apdejtuju i prate svetske trendove u muzici uvek ima. Svako nek snima i sluša ono što mu se sviđa.

Već tri godine ste žiri u najgledanijem domaćem dečjem muzičkom talent šou programu „Pinkove zvezdiceˮ. Je l’ dobro (ili loše) da neko krene da se profesionalno bavi muzikom još kao dete?

Niko se od njih ne bavi muzikom profesionalno. Svi idu u školu i nije istina da im je muzika izvor prihoda. „Pinkove zvezdiceˮ su im samo sjajno iskustvo i zabava i, možda, muzičko-pevačka škola. Nek se zabavljaju i igraju.

Takođe, mladim naraštajima koji žele da se oprobaju u ovome preporučila bih da se prijave samo ako u tome zaista uživju. Trebalo bi da budu objektivni prema svom talentu, te da ne dozvole da ih zavede ogromna ambicija, a mali talenat.

(Fotografija: Gordana – Goca Tržan, 2017; © „Instagram”, Goca Tržan)

Ko je Vaš muzički uzor?

Hmm… Ako me pitaš koju muziku volim da slušam, onda je to komplikovano za odgovaranje jer ja slušam razne žanrove i poprilično sam informisana. A u Srbiji imati muzičkog uzira je smešno, jer ono što volim da slušam ovde ne bih mogla da pevam i budem uspešna i slušana.

Pored pevanja, bavite se i glumom. Da li i sada osećate istu količinu ljubavi prema ovoj vrsti umetnosti kao onda kada ste pokušali da upišete Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu?

Svakako, ali sam, ipak, srećna što se bavim muzikom. Gluma je, pored pevanja, najgori i dosta omalovažavan posao, naročćito na Balkanu.

Šta biste danas zamerili maloj Goci?

Ništa, jer mladost – ludost! Tako bi i trebalo da bude.

(Fotografija: Gordana – Goca Tržan, 2016; © „Svet”)

Fejsbuk, Tviter ili Instagram?

Tviter i Instagram.

Prirodna lepota ili lepota uz pomoć estetske hirurgije?

Lepota duha koja je u skladu sa lepotom tela.

Kada možemo da očekujemo Vaš novi album?

U poslednjih šest godina snimila sam oko 15 singlova, što su skoro dva albuma i nastaviću snimanje singlova. Uskoro ću objaviti novu pesmu ‒ nadam se da će vam se dopasti.

Kako vidite svet kulture i umetnosti za 50 godina?

Ne verujem da će postojati… Svi će biti blogeri i vlogeri.

Pogledajte Gocin kanal na Jutjubu.

(Fotografija: Gordana – Goca Tržan, 2014; © „Fejsbuk”, Goca Tržan)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend