Edin Škorić: trudim se da deca zavole odbojku

0

Edin Škorić, osvajač evropskog zlata u odbojci, vrhunski sportista, prijatelj i otac. O uspešnosti, pravim vrednostima i školici odbojke.

Sa koliko godina si počeo da se baviš odbojkom i da li je to bio lično tvoj izbor?

– Odbojku sam počeo da treniram sa 8 godina. Bio sam najviši u razredu, a u isto vreme počeo sam da treniram i košarku. Ubrzo sam zavoleo odbojku tako da bi se moglo reći da je to bio moj izbor.

Šta ti je prvo palo na pamet kada si dobio medalju na Evropskom prvenstvu, a šta kada si se popeo na čuvenu terasu osvojivši Evropsko zlato?

– Po osvajanju zlatne evropske medalje od euforije nisam imao nijednu misao u glavi osim osećaja potpune sreće. Mislim da me taj osećaj još uvek drži. Na terasi na dočeku u Beogradu sve vreme mi je prolazila misao kroz glavu koliko sam srećan i koliko sam učinio moju porodicu ponosnom.

Edine, otvorio si školicu odbojke za decu „Hot Sport“ . Čini se da si njom uspeo da spojiš svoje dve najveće ljubavi: odbojku i decu. Koliko je bitno da se sport voli i razume i na koji način tu ljubav predstavljaš klincima?

– Ja se trudim da u mojoj školi odbojke pre svega deci aktiviram tu iskru u njima da zavole ovaj prelepi sport. Ako uspem u tome uradio sam veliku stvar. Sve je lakše raditi kada se voli. Svaki napor ima smisla i sve se lakše uči.


Da li je bitnije učestvovati ili pobediti?

– Mislim da nijedan odgovor na ovo pitanje nije tačan. Obe radnje su podjednako važne. Učestvovati je naravno bitno jer bez toga ni nemaš priliku da pobediš. A sa druge strane pobeda ti donosi mnogo toga. Verifikaciju da si godinama radio pravu stvar, satisfakciju da si uspeo u mnogo čemu.

Čemu te odbojka uči i kako pomaže u razvoju tela?

– Odbojka nas uči mnogo toga. Pravilan razvoj psihe, borba za mesto u kolektivu, borbu za osvajanjem mesta unutar zajednice kvalitetom, a ne pričom i prevarama, učenje sportskog i fer odnosa prema protivniku i mnogo više.

Na koji način radite sa najmlađima u školici odbojke? Da li je lako raditi sa decom?

– Najmlađim polaznicima moje škole prilazimo pre svega pedagoški. Bitno nam je da deca imaju želju da dolaze na treninge, da se raduju svakom treningu, da uživaju u igri, da osete svoj napredak i da budu srećna. Ako su ovi uslovi ispunjeni dolaze i rezultati

Znamo da si vrlo aktivan na društvenim mrežama. Na koji način ih koristiš i da li ti služe za promociju odbojke? Koliko su one danas bitne za komunikaciju i reklamu u tvojoj vrsti posla?

– Društvene mreže mi mnogo pomažu u promociji posla kojim se bavim jer danas skoro svi koriste barem jednu društvenu mrežu. Takođe ih koristim za objavljivanje novosti u vezi treninga i organizacije. Vrlo je lako za korišćenje, a pri tom je i jeftino. Društvene mreže pružaju mogućnost da se promovišeš kod grupe ljudi koji imaju precizan izbor interesovanja. Popularnije targetiranje za razliku od drugih načina reklamiranja.

Oglašavanje

O autoru

Jelena Radović

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator. Predavač. Skriboman. Kreativac. Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaz". i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu. Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend