Intervjui

Edin Škorić: trudim se da deca zavole odbojku

Edin Škorić, osvajač evropskog zlata u odbojci, vrhunski sportista, prijatelj i otac. O uspešnosti, pravim vrednostima i školici odbojke.

Sa koliko godina si počeo da se baviš odbojkom i da li je to bio lično tvoj izbor?

– Odbojku sam počeo da treniram sa 8 godina. Bio sam najviši u razredu, a u isto vreme počeo sam da treniram i košarku. Ubrzo sam zavoleo odbojku tako da bi se moglo reći da je to bio moj izbor.

Šta ti je prvo palo na pamet kada si dobio medalju na Evropskom prvenstvu, a šta kada si se popeo na čuvenu terasu osvojivši Evropsko zlato?

– Po osvajanju zlatne evropske medalje od euforije nisam imao nijednu misao u glavi osim osećaja potpune sreće. Mislim da me taj osećaj još uvek drži. Na terasi na dočeku u Beogradu sve vreme mi je prolazila misao kroz glavu koliko sam srećan i koliko sam učinio moju porodicu ponosnom.

Edine, otvorio si školicu odbojke za decu „Hot Sport“ . Čini se da si njom uspeo da spojiš svoje dve najveće ljubavi: odbojku i decu. Koliko je bitno da se sport voli i razume i na koji način tu ljubav predstavljaš klincima?

– Ja se trudim da u mojoj školi odbojke pre svega deci aktiviram tu iskru u njima da zavole ovaj prelepi sport. Ako uspem u tome uradio sam veliku stvar. Sve je lakše raditi kada se voli. Svaki napor ima smisla i sve se lakše uči.


Da li je bitnije učestvovati ili pobediti?

– Mislim da nijedan odgovor na ovo pitanje nije tačan. Obe radnje su podjednako važne. Učestvovati je naravno bitno jer bez toga ni nemaš priliku da pobediš. A sa druge strane pobeda ti donosi mnogo toga. Verifikaciju da si godinama radio pravu stvar, satisfakciju da si uspeo u mnogo čemu.

Čemu te odbojka uči i kako pomaže u razvoju tela?

– Odbojka nas uči mnogo toga. Pravilan razvoj psihe, borba za mesto u kolektivu, borbu za osvajanjem mesta unutar zajednice kvalitetom, a ne pričom i prevarama, učenje sportskog i fer odnosa prema protivniku i mnogo više.

Na koji način radite sa najmlađima u školici odbojke? Da li je lako raditi sa decom?

– Najmlađim polaznicima moje škole prilazimo pre svega pedagoški. Bitno nam je da deca imaju želju da dolaze na treninge, da se raduju svakom treningu, da uživaju u igri, da osete svoj napredak i da budu srećna. Ako su ovi uslovi ispunjeni dolaze i rezultati

Znamo da si vrlo aktivan na društvenim mrežama. Na koji način ih koristiš i da li ti služe za promociju odbojke? Koliko su one danas bitne za komunikaciju i reklamu u tvojoj vrsti posla?

– Društvene mreže mi mnogo pomažu u promociji posla kojim se bavim jer danas skoro svi koriste barem jednu društvenu mrežu. Takođe ih koristim za objavljivanje novosti u vezi treninga i organizacije. Vrlo je lako za korišćenje, a pri tom je i jeftino. Društvene mreže pružaju mogućnost da se promovišeš kod grupe ljudi koji imaju precizan izbor interesovanja. Popularnije targetiranje za razliku od drugih načina reklamiranja.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.