Intervjui Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Dobar nastup je fuzija raspoloženja, ambijenta, dobre muzike i energije! – TeachR/Džoni

Kao jedan od fanova elektronske muzike, na Exit festivalu sam imala priliku da uživam u raznim nastupima naših, ali i stranih izvođača. Ono što mi je zapalo za oko na Urban BUG stage-u bio je svakako set koji su puštali TeachR/Džoni i DJIX. U tom trenutku jedino što sam znala su imena izvođača. Nakon Exit-a, usledio je i Love fest u Vrnjačkoj Banji, gde sam igrom slučaja, slučajnošću ili sudbinom se našla u istom smeštaju kao i TeachR/Džoni. Nakon par razmenjenih rečenica, dogovorili smo se da se nakon festivala vidimo i proširimo vidike našim čitaocima  o tome ko je zapravo TeachR/Džoni.
TeachR 1

 1. Prvo, želim da ti se zahvalim na izdvojenom vremenu. Šta radiš u životu, osim što se baviš muzikom?
  – Nema na čemu, hvala i tebi na tvom vremenu. Bolje da si pitala čime ne, hehe. Vučem se na master studijama fakulteta Pedagoških nauka, nikako da sebe nateram taj jedan famozni ispit da dam i budem tuto kompleto TeachR. Pored toga, bavim se I digitalnim marketingom kao SEO & Social Media specialista već godinu i po dana. I naravno di-džejingom.
 2. Uz kakvu muziku si odrastao i kako je krenula ljubav prema elektronskoj muzici?
  -Rođen sam devedesetih, pa smo svi bili izlozeni tim nekim densom ili kako ih popularno zovu ‘’devedesete’’. Tad sam baš bio klinac, nisam mogao ništa da znam o vrstama muzike. Kasnije sam slušao rok muziku, pa onda sam počeo elektroniku. Ne znam sam kako je krenula ta ljubav prema elektronskoj muzici, ali eto, počelo je od običnog slušanja, do puštanja iste, pa čak sad krećem lagano sa produkcijom. Videćemo dokle će ići.
 3. Kada i kako si krenuo da se baviš muzikom?
  – Kao što rekoh malopre, počeo sam da slušam elektroniku daleke 2006. ili 2007. ne sećam se ni ja tačno, pa sam igrom slučaja 2011. odradio svoju prvu zvaničnu žurku u renoviranom klubu ”IBIS” u Jagodini. Pojedinci su rekli za mene na toj zabavi: ,,Klinac koji se pojavio ni od kuda i napravio bum’’.
 4. Kako izgleda proces pravljenja jednog seta?
  – Poveže se oprema, sluške na glavu i to je to. Ne pripremam se ništa posebno, jer mislim da nema potrebe. Možda je to i moja najveća prednost, što sam spontan i volim improvizaciju.TeachR 2
 5. O čemu razmišljaš dok puštaš neki set?
  – Stavim se na mesto običnog lika iz publike koji želi dobar provod i pitam se da li bi mene pokrenula ta traka koja trenutno ide. Ako da, onda je to to. Ako ne, menjam ploču.TeachR 26. Osim Exit festivala, nastupao si i na ‘’Vibe festival’’-u u Kragujevcu, ‘‘Foam Fest’’-u u Beogradskoj areni, ‘’Šumadija fest’’-u u Kragujevcu…
 6. Koji nastup bi izdvojio kao najbolji i zašto?
  Svi ti veći nastupi su mi dragi, ne znam stvarno koji bih izdvojio. Mozda mi je najdraži sa Afirmisanja u Umetničkom kutku u Kragujevcu, kada sam radio pre Marka Nastića, koji je pohvalio moj set.

  Delić atmosfere sa Afirmisanja

 7. Sarađivao si sa velikim imenima domaće scene, kao što su Lea Dobričić, Marko Nastić, Kristijan Molnar. Ko je prvi izvođač sa kojim si ostvario saradnju?
  – Najpre sa lokalnim di-džejem i producentom Dafterom koji je već tada nastupao na Exitu. Prvu žurku 2011. sam radio sa njim. Sa svima ostalima i danas sarađujem. Mala je Srbija, svi se znamo. Trenutno sam u projektu sa Nikolom Đikicem Djixom, sa kojim sam i nastupao na Exitu, kao i na ostalim zabavama pre i nakon nastupa na Urban BUG stejdžu.

 8. Ko ti je najveći uzor?
  – Verovali ili ne, nemam uzora. Nekad sam ga imao naravno, ali sada, kada sam izgradio svoj fazon od kog ne odstupam, nije mi potreban. Pronašao sam se. To naravno ne znaci da ne postoje producenti i dj-evi koje pratim, kako domaće, tako i svetske scene. Da ne nabrajam sada, dug je spisak.

 9. Dosta različitih žanrova koristiš u toku svojih setova. U kom žanru najbolje plivaš?
  – Tech house i techno su ‘’bazeni’’ u kojima najbolje plivam.
 10. Šta je najviše uticalo na tebe da nastaviš da se baviš muzikom?
  – Zadovoljstvo! Način igranja publike, osmesi na njihovim licima.
 11. Kakvi su tvoji planovi za dalje? Možda neki autorski rad?
  – U procesu je jedan autorski rad, ali za sada možete čuti instrumental edit kao uvertiru za ono što vas čeka.
 12. Gde sebe vidiš za deset godina?
  – Diskutabilno je to. Ne znam. Čučemo se za deset godina, pa ćemo videti.
 13.  I za kraj, šta čini jedan nastup posebnim?
  – Dobar nastup je fuzija raspoloženja, ambijenta, dobre muzike i energije. To su nastupi za pamćenje!

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.