Intervjui Srbija

Devet godina nade

U susret devetoj sezone emisije „30 MINUTA“, Dejan Jelača za Adria daily magazin.
– Ne zaboravljate Srbiju i rado joj se vraćate sa „30 minuta“. Nova, deveta sezona bi mogla da počne da se emituje kada i gde?

  – Uskoro počinjem sa snimanjem devete sezone. Još uvek sam u pregovorima na kojoj će se televiziji emitovati „30 minuta“, jer je Art televizija ugašena. Tužan sam što je jedno oličenje kulture ugašeno, ali mi moramo dalje, da zajedničkim snagama propagiramo prave vrednosti. Moja emisija upravo to i radi već 8 godina. Dobio sam nekoliko ponuda za nastavak moje emisije. Za sada još uvek tragam za najboljim rešenjem.  Svakako, publika to od mene očekuje.
Već uveliko razmišljam ko bi otvorio novu sezonu. Nimalo mi nije lak zadatak, jer toliko velikana sam ugostio, da više ne znam ko je dostojan njih da mi bude prvi gost u novoj sezoni. Skoro sam 14 godina u Americi, ali ne zaboravljam moje korene I moju Srbiju. Moja emisija je jedna od mostova sa mojom zemljom. Za desetak dana dolazim u Beograd. Uželeo sam se svog naroda. Jedva čekam .


 –Rekli ste da ste ponosni na nju jer ste uspeli da ugostite kvalitetne ljude koji imaju šta da kažu, a ne da pošto-poto dovodite goste. Sada ste već napravili krug, ali koga još niste ugostili, a želeli biste?

– Jedan sam od retkih autora koji je uspeo da ugosti velika imena na našoj javnoj sceni. To su ljudi od kojih sam mnogo naučio. Kada uspete da dovedete imena poput Milene Dravić, Nebojše Glogovca, Mire Karanović, Dragana Mićanovića, Miše Janketića, Svetozara Cvetkovića, Radmile Živkovic… onda morate da budete i više nego ponosni. Verovali ili ne, postoji veliki broj njih koje nisam ugostio, a želja mi je da se nađem preko puta takvih profesionalaca u devetoj sezoni. Spisak je dugačak, ali izdvojio bih neke od naših zaista divnih ličnosti: Emir Kusturica, Mateja Bećković, Miki Manojlović. Možda će gledaoci „30 minuta“ videti upravo ove ljude u devetoj sezoni.

Krajem prošle godine ste na Filmskom festivalu u Virdžiniji nagrađeni za ulogu u američkom filmu „Blossoms of Faith“. Kakav je osećaj ?

– Neverovatan osećaj. Teško je to opisati. Kada su mi javili, na trenutak sam pomislio da je u pitanju šala mojih prijatelja. Dobiti nagradu za najboljeg glumca u Americi, a pritom  ste stranac, nije mala stvar. Veliko priznanje i potvrda da ovo što radim vredi i nema granica. U  pitanju je filmski festival u Virdžiniji i nagrada je za ulogu u filmu “ Blossoms of Faith“ gde po prvi put igram Amerikanca. Iznenadio sam se, jer ovo zaista nisam očekivao. Moram da vam priznam da su mi suze krenule od sreće. Ova uloga i nagrada mi otvara mnoga vrata, drugačiji tretman i položaj. A posle dodele nagrade usledili su pozivi za nove projekte. Pre par dana završio sam snimanje jedne romantične drame.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.