Intervjui Srbija

Bojan „Boki” Perić: Nastavljam tumačenje uloge Stošića u seriji „Vojna akademija”

Bojan „Boki” Perić je jedan od najboljih srpskih glumaca mlađe generaije. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti „BK” u Beogradu, u klasi Nebojše Dugalića.

Bojan Perić(Fotografija: Bojan „Boki” Perić; „Instagram”)

Detinjstvo ste proveli u Solunu, pa ste imali priliku da gledate način glume Grka. Koliko se njihova gluma razlikuje od naše?

Gluma im se dosta razlikuje. Ono što je kod Grka maksimalno prisutno je televizijska gluma, koja je na mnogo nižem nivou nego kod nas. Po mom mišljenju, grčka kinematografija zastaje par koraka za našom, bez obzira što imaju bolju finansijsku poziciju i sjajne stvaraoce, koji su napravili ozbiljne filmove.

Voditelj ste muzičke emisije „Tri boje zvuka”. Možete li nam reći koliko se današnji kvalitet muzike razlikuje od nekadašnjeg?

Pre bih rekao da sam voditelj obrazovne emisije na Radio-televiziji Srbije (RTS), zato što je to emisija koja, pored toga što ima muzički karakter, služi i da obrazuje nove generacije koje nisu imale priliku da dođu u kontakt sa takvom vrstom muzike.

Na televiziji se godinama vrti neki loš muzički kvalitet koji se nameće mladima kao nešto kvalitetno. Gledajući ovu emisiju, oni mogu da se upoznaju sa ozbiljnom domaćom pop-rok muzikom.

Imate li omiljeni muzički žanr?

Volim muziku koja se sluša u emisji „Tri boje zvuka”. Osim što sam voditelj, ja sam i uživalac i konzument ove emisije.

Bojan Perić(Fotografija: Bojan „Boki” Perić; „Instagram”)

Nedavno ste snimali epizode za novu sezonu popularne televizijske serije „Vojna akademija”. Da li možemo da saznamo šta očekuje naše omiljene junake?

Vojna akademija, kao institucija, nastavlja da živi svoj život. Već poznati likovi nastavljaju dalje u punom sastavu, kao pripadnici vojske – neki su u mirovnoj misiji, neki su raspoređeni na aerodromu…

Ja nastavljam svoju ulogu Stošića, koji sada predaje na Vojnoj akademiji. Dolaze mladi kadeti, što će sigurno biti veoma zanimljivo publici, jer gde su mladi tu je i šala, a gde je šala tu je jedna kvalitetna TV serija koju publika voli da gleda.

Pored serije „Vojna akademija”, snimate li i neke nove projekte?

Trenutno ne radim ništa drugo jer sam na prinudnom odmoru, to jest na pauzi. Ovog meseca očekujem snimanje treće sezone emisije „Tri boje zvuka”, što me posebno raduje. Šta će se još dešavati se u ovom poslu nikad ne zna.

Pozorište, film, radio ili televizija?

Svuda gde mogu da budem zadovoljan onim što radim. U ovom trenutku je to najviše televizija, ali i za sve ostalo, kada se pruži prilika, vrlo rado sam tu da budem deo toga.

Bojan Perić(Fotografija: Bojan „Boki” Perić; „Instagram”)

Američka ili britanska drama?

Dobra drama, nebitno sa kog prostora dolazi. Možda, britanski humor pre američkog, ali dobra drama je dobra drama!

Kako vidite svet kulture i umetnosti za 50 godina?

Nadam se na mnogo višem nivou nego danas. Međutim, bojim se da je to skoro pa nemoguće.

Šta biste poručili našim čitaocima?

Da budu svoji, da misle svojom glavom, da slušaju dobru muziku, da gledaju dobre filmove i strpljivo čekaju novu sezonu TV serije „Vojna akademija”.

(Fotografija: Bojan „Boki” Perić; „Instagram”)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.