Intervjui Bosna i Hercegovina Hrvatska Srbija

Andrija Kuzmanović: Jutro menja sve!

Aktuelna serija “Jutro će promeniti sve” u kojoj jednu od glavnih uloga igra talentovani Andrija Kuzmanović za kratko vreme je pobrala simpatije publike, ali i kritike. Tim povodom, sreli smo na jutarnjoj kafi aktera ovog TV ostvarenja kako bismo iz prve ruke čuli njegove utiske na ovu temu.

„Veoma sam zadovoljan serijom i onim što smo svi zajedno kao ekipa uradili. Kada nešto radim, uvek poslu pristupam kao da je najvažniji projekat na svetu. Bez obzira što je mlada ekipa i što su čak i kreatori serije mojih godina, zajedno smo uradili odličnu seriju na koju možemo da budemo ponosni. To je generacijska priča koju su maestralno iznele kolege Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković i Isidora Simijonović, kao i ostatak glumačke postavke“ – započeo je priču Andrija Kuzmanović.

1. Serija predstavlja priču o grupi mladih ljudi u njihovim tridesetima, koji su završili svoje školovanje, ali nemaju stalne poslove, nisu oformili porodice i još uvek tragaju za sobom i svojim mestom u društvu. Oni su u raskoraku između mladosti i odraslog doba i kroz uzbudljive događaje, razočaranja, velike ljubavi i burne raskide pokušavaju da otkriju kuda dalje.

U seriji tumačim lik Ljube, provincijalca koga je rukomet doveo u Beograd, a povreda sprečila da nastavi sa profesionalnom karijerom. On je šarmantan i zavodljiv, pun života i odlučan da se u velikom gradu snađe po svaku cenu.

2. Kako u seriji, tako i u stvarnom životu, izazovi i promene su svuda oko nas. Baš zato nas je zanimalo šta za Andriju simboliše „jutro“ i kakvu je ono promenu donelo.

Jutro uvek menja sve. To je svakog dana nova prilika za svakog od nas. Da budemo drugačiji, bolji, da ispravimo neke prethodne greške. Od kako je krenula serija, mnogi me pitaju šta će to jutro da promeni, a ja im odgovaram da znam da će zasigurno doneti veliko osveženje bar što se tiče serijskog programa u Srbiji. Drago mi je što je došao red na neke nove koncepte i programe ovog tipa.

3. Jutarnji rituali su deo naše svakodnevice, ali kod glumaca posebno su lepa ona jutra kada nema snimanja. Tada se u potpunosti posvećuje sebi i ritualima u kojima uživa.

Ukoliko nemam unapred isplanirane obaveze, volim da odspavam duže. Jutro mora da započne sa mojim omiljenim ritualima. Volim da uz novine ispijem prvu kafu, a od nedavno sam uveo i jednu promenu – umesto cigareta konzumiram glo. Znajući u kakvom vremenu živimo, moramo na vreme da mislimo o kvalitetu svog života, pa tako zahvaljujući ovoj odluci više nisam okružen duvanskim dimom, a zbog toga što nema sagorevanja potencijalno je i manje štetan po moje zdravlje.

4. Između ostalih uloga, publika ga je zavolela u ulozi inspektora Pletikosića u seriji “Senke nad Blakanom”. Projekat sa Draganom Bjelogrlićem biće mu prioritet u narednom periodu.

Spremamo “Senke nad Balkanom 2” – to je ogroman projekat i veoma sam ponosan zbog njega. U prvoj sezoni sam imao jednu od glavnih uloga, ali sada imam još veći posao pred sobom. Izuzetno se radujem tom zadatku i jedva čekam da krenemo sa snimanjem. Saradnja sa Bjelom je nešto što iz projekta u projekat postaje sve interesantnije. Svaka nova priča sa njim je jedna velika lekcija, i životna i poslovna.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.