Društvo IT&Tehnologija Srbija

Wargaming Alliance objavio saradnju sa studiom Mad Head Games

Wargaming Alliance, izdavačka grana Wargaming kompanije, objavila je danas saradnju na naslovu koji razvija srpski studio Mad Head Games. Ova ambiciozna igra će biti stvorena po uzoru na model games-as-a-service (GaaS) i trebalo bi da označi ulaz u nove teritorije za oba studija.

Mad Head Games je osnovan 2011. godine. Sa kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu, ubrzo je postao jedan od ključnih razvojnih studija u regionu. Studio koji trenutno broji 141 zaposlenih je do sada izdao 36 igara u domenu HOPA (hidden object puzzle adventure) igara i sada je spreman za sledeći izazov. Mad Head Games je uspeo da se istakne među više od 100 razvojnih studija koji su prikazali svoje projekte Wargaming Allianace timu tokom 2017. godine, pre svega zbog kontinuiranog stavljanja igrača na prvo mesto. Ovaj pristup razvoju video igara je primenjivan u oba studija i samim tim je prirodna veza koja je pomogla da dođe do uspostavljanja saradnje.

“Mad Head Games je zaista jedan od najstrasnijih i najdinamičnijih razvojnih timova sa kojim sam imao zadovoljstvo da radim. Drago mi je da mogu da im poželim dobrodošlicu u Alliance gde ćemo blisko sarađivati na novom, za sada neimenovanom izdanju koje će se pridružiti Wargaming portfoliju”, rekao je Jerry Prochazka, prvi čovek Wargaming Alliance tima.

“Nakon godina koje smo proveli unutar casual industrije video igara, odlučili smo se za zaokret koji će nas vratiti našim korenima unutar hardcore industrije i gaming naslova uz koje smo odrasli. Nakon što se naš i put Wargaming-a ukrstio, shvatili smo da smo upoznali nekog ko deli našu viziju i strast, uz činjenicu da je spreman da nam pomogne da napravimo nešto ambiciozno i zaista neverovatno ”, rekao je Nenad Tomić, CEO Mad Head Games studija.

Dogovor je da Wargaming Alliance tim pruži domaćem studiju ključne usluge vezane za izdavanje igara, počevši sa korisničkom podrškom, preko marketinga i menadžmenta online zajednica. Takođe, tim će se postarati da igra ima prisustvo u fizičkom obliku na svim ključnim tržištima kao i kao i da bude prilagođena lokalnim tržištima.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.