Društvo Srbija

Visoki zvaničnici Ministarstva trgovine SAD posetili Coca-Cola sistem u Srbiji

U okviru zvanične posete Srbiji, gospoda Skip Džouns i Rajan Barns, visoki zvaničnici Ministarstva trgovine SAD, posetili su Coca-Cola sistem u Srbiji. Predstavnici američke delegacije oblišli su nedavno otvoreni regionalni Centar za sokove u čiju je izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike uloženo više od 7 miliona evra.

“Ponosni smo što smo ugostili visoke zvaničnike Ministarstva trgovine SAD i predstavili investicije u tržište kome smo posvećeni već gotovo pola veka u Srbiji. Raduje nas što smo prepoznati kao simbol kvaliteta i uspeha, a to postižemo zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa naših 37.000 partnera u Srbiji”, izjavio je Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cole Hellenic Srbija.   

Poseta visokih zvanicnika Ministarstva trgovine SAD Coca-Cola sistemu u ...

Uoči posete, predstavnici kompanije Coca-Cola Hellenic najavili su rast poslovanja na izvoznim tržištima na kojima se proizvodi kompanije već nalaze, kao i osvajanje novih potrošača širom regiona.  Predstavljeni su i rezultati kompanije u oblasti održivog poslovanja zahvaljujući kojima je kompanija nedavno dobila drugi Zlatni EWS sertifikat, oznaku kvaliteta i poštovanja standarda u oblasti odgovornog upravljanja vodnim resursima i zaštiti životne sredine

Da podsetimo, Coca-Cola sistem godišnje u budžet Republike Srbije uplati 7 miliona evra poreza i povezan je sa 95 miliona evra koje država prihoduje od poreza (1,4 % ukupnog poreskog prihoda Srbije). Ukupna dodata vrednost Coca-Cola sistema ekonomiji Srbije dostiže čak 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (izvor podataka: Studija o socio-ekonomskom uticaju Coca-Cola sistema iz 2014. godine).

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.