Društvo Crna Gora

VIII2-Supermen: Muzički Video o prevenciji raka dojke

Nakon veoma uspješnog singla “NA NA NA” bend VIII2 je objavio novu pjesmu i spot pod nazivom “SUPERMEN”. Spot je nastao u sklopu projekta” Crazy Enough To Change The World”, koji su pokrenuli dvojica beogradskih entuzijasta sa namjerom da naprave svojevrsnu “otvorenu kreativnu biblioteku”, dostupnu svima, u kojoj će se nalaziti razni materijali, visokog kvaliteta, koji imaju za cilj podizanje svjesti o raznim društvenim problemima. Hashtag kampanje je #‎CrazyEnoughToChangeTheWorld. Nedavno je grupa SARS objavila prvi takav video na temu borbe protiv nasilja nad ženama.

CaptureVIII2 ovim, po svemu sudeći, veoma provokativnim spotom, pokušava da skrene pažnju na borbu protiv raka dojke i potrebom za redovnom kontrolom. Kako pjesma govori od ženi u tridesetim godinama, pokušali smo da iskoristimo veliki potencijal koji pjesma nosi, pošto ima tendenciju da bude veoma slušana i da samim time iskoristimo momenat da na malo drugačiji način natjeramo ljude da razmisle o onome što je stvarno bitno, a za šta često imaju najmanje vremena, a to je zdravlje i zdravstvena preventiva. Muziku i tekst za “Supermena” je pisao Vanja Radovanović, dok su produkcija i aranžman djelo Boleta Martinovića, koji je pored toga bio zadužen i za dizajn zvuka,  snimanje i miks, a odsvirao je i skoro sve instrumente.

Capture3

Debi spot benda VIII2  za pjesmu Na na na je djelo Miodraga Markovića.  Glavna zvijezda spota je poznata cetinjska umjetnica i neotkriveni glumački biser, gospođa Mirjana Rajković, koja je svojom pojavom doprinijela da pjesma padne skroz u drugi plan, što je i bila i osnovna ideja. Toj ideji su doprinijele i same okolnosti na snimanju, zbog kojih nije sve išlo po planu, ali sa najboljim mogućim ishodom, kako se kasnije ispostavilo. Spot je sniman u zgradi Likovne akademije na Cetinju cijela četiri dana i poslednjeg dana snimanja je sve krenulo kako ne treba.

Capture1

Prvo je, po riječima našeg basiste Banja, rasvjeta počela sama od sebe da pada i da se lomi, zatim su neočekivani posjetioci, sumnjivog karaktera prekinuli snimanje, da bi na kraju jedan Vanjin nesmotreni pad prilikom snimanja došao kao šlag na tortu.

Na prvu je djelovalo da će snimanje morati definitivno da se prekine jer povreda ramena i još nekih djelova istog,  nije bila nimalo naivna, ali kako je taj momenat uhvaćen na kameri, stradao je jedino scenario.  Mijo je bio oduševljen ne planiranim materijalom, pa je odlučio da na licu mjesta izmijeni kraj i tako smo dobili ono što možete vidjeti ovdje. Inače pored režije, Marković potpisuje scenario i kameru, montaža i kolor korekciju Toni Pendo, a moramo se zahvaliti i Zonju Markoviću, Mirjani Rajković, Milanu Vujoviću, Dr Mileni Jovićević, Mr Željku Reljiću, Zavodu za zaštitu spomenika i cijeloj ekipi iz cetinjske Likovne akademije koji su nam nesebično izašli u susret. Nadamo se da ćemo dobiti puno tapšaja po ramenu na konto ovoga.

Podaci o pjesmi:

Muzika: Petar Kršikapa

Tekst: Vanja Radovanović

Aranžman: VIII2

GOSTUJE : Ivana Vladović

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

1 Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje