Društvo Srbija

Uradimo već danas nešto za bolje sutra

„Svet o kome sanjamo je onaj u kome svaka mlada osoba ispunjava svoje potencijale i živi budućnost kakvu zaslužuje i nije obeležena svojom prošlošću”, ističu osnivači udruženja “Moj krug”, prvog i jedinog udruženja mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja u Istočnoj Evropi.

Osnivači ovog jedinstvenog udruženja i predstavnici partnerskih organizacija peredstaviće na završnoj konferenciji projekta „Mladi koji napuštaju zaštitu kao podrška deci i mladima u sistemu alternativne brige“ rezultate prvih 6 meseci rada, kao i svoje ciljeve i buduće planove, sa željom da se briga o mladima, posebno iz ranjivih grupa, kada su  na početku samostalnog života, stavi u fokus društvene brige, jer kvalitetna podrška u ovoj fazi života za sve mlade je od izuzetnog značaja.

Konferencija će se održati u četvrtak, 04.10, sa početkom u 18 časova, u Domu omladine Beograda. Pored osnivača udruženja “Moj krug”, na konferenciji će učestvovati predstavnici organizacija FICE Srbija i SOS Dečija sela Srbija, Centra za porodicni smestaj i usvojenje Beograd, Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine i Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd.

Projekat „Mladi koji napuštaju zaštitu kao podrška deci i mladima u sistemu alternativne brige“ sproveli su FICE Srbija i SOS Dečija sela Srbija, sa ciljem podrške mladima koji izlaze iz sistema alternativne brige. Jedan od rezultata projekta je i osnivanje i rad udruženja “Moj krug”.

Udruženje “Moj krug”, kao prvo i jedino udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja u Srbiji, zalaže se za podršku mladima, posebno onima koji napuštaju sistem alternative zaštite, promenu slike o mladima iz sistema alternativne zaštite, osvešćivanje društva, razvoj veština za početak samostalnog života i promovisanje zdravih životnih stilova.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.