Društvo Srbija

UNICEF poziva Beograđane da pomognu deci sa smetnjama

Početkom juna građani Beograda će biti u mogućnosti da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje im stižu uz majske račune za JKP ,,Infostan’’.

Građani dobijaju blanko uplatnicu koju mogu da popune željenim iznosom, a svojom donacijom podržavaju program Sport za sve. Kroz ovaj program UNICEF nastoji da doprinese socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport.

,,U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najugroženijim članovima društva. Ova deca suočavaju se sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje. Samo zajdeničkim snagama ovo možemo da promenimo’’ izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a, pozivajući sve zainteresovane Beograđane da podrže ovu jednokratnu akciju.  

UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju. Posle Beograda program Sport za sve realizuje se u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.