Društvo Srbija

U Zrenjaninu obeležen Svetski dan osoba sa invaliditetom

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata obeležilo je u Gradskoj kući u Zrenjaninu 3. decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom. U okviru obeležavanja Svetskog dana, Udruženje je korisnicima doniralo ortopedska pomagala kupljena od prikupljenih čepova u toku 2015. godine, u okviru projekta „Čep za hendikep“.

Zoran Martinov iz Udruzenja i Sanja Ivanis, Apatinska pivara - povodom urucenja recikla
Zoran Martinov iz Udruzenja i Sanja Ivanis, Apatinska pivara – povodom urucenja recikla

Ovim povodom, Udruženje je uručilo i zahvalnice društveno odgovornim kompanijama koje su doprinele realizaciji projekta „Čep za hendikep“ u 2015. godini – Gomex, Wurth Srbija, Narodna banka Srbije, Radio televizija Srbije, Radio Beograd, Apatinska pivara, Carlsberg Srbija, Heineken Srbija, Hemofarm Fondacija, Narodna banka Srbije, Kladionice „Taš“, AMD Beograd i Degordian Beograd.

U ime Udruženja, želim da izrazim veliku zahvalnost svim odgovornim kompanijama i pojedincima koji su nam i u protekloj godini pomogli u realizaciji ovog, za nas, veoma važnog projekta. Želja nam je da obezbedimo što veći broj različitih ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom. Svaki čep ima vrednost, a kada se on donira od srca, ta vrednost je neprocenjiva“ – istakao je Goran Perlić, predsednik Udruženja.

Obracanje - Goran Perlic

Kako bi dodatno doprinela prikupljanju sredstava za kupovinu opreme za osobe sa invaliditetom, Apatinska pivara donirala je Udruženju „recikl“, specijalni bicikl za reciklažu, koji će Udruženje moći da koristi u budućim akcijama.

Saradnja Apatinske pivare i Udruženja započeta je u aprilu 2015. godine i do sada smo realizovali brojne zajedničke aktivnosti poput onih na Supernatural festivalu, Belgrade Beer Fest-u i Danima piva u Zrenjaninu. Posebno smo ponosni na akciju u okviru koje smo okupili 30 ugostiteljskih objekata sa teritorije Zrenjanina, i sa kojima timski prikupljemo čepove“ – istakla je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.

Udruženje je projekat „Čep za hendikep“ pokrenulo 2013. godine, a do sada je, zahvaljujući prikupljenim čepovima, članovima donirano čak 29 kolica, 4 hodalice i veliki broj ortopedskih pomagala… i sve to od prikupljenih čepova.

Drago mi je što je Grad Zrenjanin jedan od domaćina obeležavanja Svetskog dana osoba sa invaliditetom. Zrenjanin već četiri godine sarađuje sa Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara Banata i sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem da se saradnja svake godine ostvaruje na sve višem nivou. Grad se trudi da izdvoji potrebna sredstva kako bi omogućio osobama sa invaliditetom da vode ispunjen život. Mi se zalažemo za to da svi imamo jednake šanse, a nastavićemo i u budućnosti da doprinosimo unapređenju kvaliteta života naših sugrađana sa invaliditetom“ – istakao je Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednika Skupštine grada.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.