Društvo Srbija

U Leskovcu održana humanitarna manifestacija „Obojimo svet – trka sa bojama!“

U Gradskom parku u Leskovcu, juče je održana humanitarna manifestacija „Obojimo svet – trka sa bojama!“.

humanitarna manifestacija "Obojimo svet – trka sa bojama!"(Fotografija: Humanitarna manifestacija „Obojimo svet – trka sa bojama!“, Gradski park u Leskovcu, 2016)

Učesnici na ovoj manifestacije imali su priliku da trče ili šetaju obeleženom stazom, dok ih volonteri prskaju bojama. Takođe, za one koji nisu bili u mogućnosti da učestvuju u trci, organizatori su pripremili razne zanimljive aktivnosti. Učešće u trci ili dodatnim aktivnostima se naplaćivalo, a prikupljeni novac biće doniran Stefanu Đorđeviću iz Bošnjaca, kome je nepohodna transplantacija srca. Organizator humanitarne akcije je Učenički parlament leskovačke Gimanzije.

Humanitarna manifestacija "Obojimo svet – trka sa bojama!" (Gradski park u Leskovcu, 2016)(Fotografija: Humanitarna manifestacija „Obojimo svet – trka sa bojama!“, Gradski park u Leskovcu, 2016)

Manifestacije na kojima učesnike trke posipaju bojama organskog porekla, poslednjih nekoliko godina često se organizuju u svetu. Najčešće su humanitarnog karaktera, jer predstavljaju zabavan način da pomognemo drugima. Prva trka sa bojama u Srbiji održana je prošlog septembra u Beogradu, a zatim i u ostalim gradovima.

Pogledajte TV prilog o Stefanu Đorđeviću:

Ako i vi želite da pomognete, svoje donacije možete uplatiti na:

Stefan Đorđević (Bošnjace)

 

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.