Društvo Srbija

U Beogradu 300 mladih lidera iz celog sveta!

Zvanično su otvorene prijave za jubilarno izdanje najveće simulacije rada Evropske unije na svetu, koje će se održati u Beogradu, u prostorijama Narodne skupštine Republike Srbije.

Peto izdanje Beogradskog modela Evropske unije održaće se od 11. do 15. novembra 2015. godine.
Preko 300 mladih lidera iz celog sveta, imaće priliku da diskutuje o najaktuelnijim pitanjima i temama sa kojima se susreće Evropska unija. Studenti će simulirati zasedanje Evropskog parlamenta, Saveta Evropske unije, Evropskog saveta i Evropskog suda pravde na teme trenutne izbegličke krize na Mediteranu, ograničavanja kultivacije genetski modifikovanih organizama u EU, uspostavljanju Evropskog fonda za strateške investicije i druge.

Mladi lideri iz celog sveta u Beogradu simuliraju rad institucija Evropske unije
Mladi lideri iz celog sveta u Beogradu simuliraju rad
institucija Evropske unije

Cilj ove simulacije jeste da se domaći studenti povežu sa kolegama iz celog sveta, i kroz debate na engleskom jeziku, nauče na koji način funkcionišu institucije Evropske unije i kako se odvija proces donošenja odluka u okviru nje. U svetlu predstojećeg otvaranja pregovaračkih poglavlja između Republike Srbije i Evropske unije, događaj ovog tipa je od izuzetne važnosti za domaće studente.

Lideri lideri3

Prijave su otvorene od 15.jula do 11.oktobra i vršiće se preko naše internet stranice www.belgrade-meu.org
Podršku ovom projektu pružili su Narodna skupština Republike Srbije, grad Beograd, Air Serbia, Turistička organizacija Srbije i mnogi drugi.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.