Društvo Srbija

Total Serbia nastavlja sa društveno odgovornom kampanjom “Na putu za bezbednost dece u saobraćaju”

Total Serbia posvećen je stvaranju uslova za povećanu bezbednost u saobraćaju, te najavljuje nastavak prošlogodišnje društveno odgovorne kampanje „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju“, koja će ove godine biti sprovedena još jačim intenzitetom. Cilj ove kampanje jeste da skrene pažnju građana Republike Srbije na potrebu za dodatnim obrazovanjem najmlađih generacija u vezi s bezbednošću u saobraćaju. Ove godine, jedan od sponzora je i kompanija Hutchinson d.o.o. iz Rume, koja pripada Total Group-u i koja zapošljava preko 1.000 ljudi u svojoj fabrici za proizvodnju gume u Srbiji.

Ciljna grupa ove društveno odgovorne kampanje jesu deca prvog i drugog razreda osnovne škole, koja spadaju među najugroženije kategorije kada je bezbednost u saobraćaju u pitanju, te čije znanje o ponašanju u saobraćaju i o saobraćajnim propisima je potrebno proširiti.

Čestitamo Total Group-u, renomiranoj francuskoj kompaniji, na pokretanju projekta „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju, čiji prvenstveni cilj jeste edukacija najmlađih generacija o ponašanju u saobraćaju kroz igru. Tokom trajanja ovog projekta primećen je veliki napredak u usvajanju znanja i pravila ponašanja u saobraćaju zahvaljujući korišćenju modernih tehnologija i inovativnim igrama. Nadamo se da će uspeh ovog projekta motivisati i ostale kompanije da svoje društveno odgovorno poslovanje podignu na viši nivo. Sigurnost u saobraćaju jako je bitna tema za nas. To je razlog zbog koga je Francuska učestvovala prošlog septembra, po drugi put, na godišnjem seminaru koji se održava u Subotici i koji je organizovan od strane Srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova“ , izjavio je na konferenciji za medije u rezidenciji francuske ambasade njegova ekselencija, gospodin Frederik Mondoloni, ambassador Francuske u Republici Srbiji.

Za razliku od drugih kampanja sličnog tipa, koje se sprovode u Srbiji i regionu, kompanija Total pristupila je edukaciji najmlađeg dela populacije na jedinstven način – korišćenjem vizuelne demonstracije i kartica-pitalica, TOTAL QUARTZ robota-maskote i interaktivne igre na tabletu, posebno kreirane za ovu priliku, a sve s ciljem animiranja dece, te njihovog usvajanja saobraćajnih propisa.

Značaj ovog projekta prepoznat je i od strane kompanije Total, koja ga je nagradila prvim mestom na internom Europe Innovation takmičenju, kao i od strane Francusko-srpske privredne komore, koja mu je dodelila Grand Prix 2018 nagradu.

Ove godine, 54 škole širom zemlje biće posećene u okviru ove kampanje, dok će više od 5.500 dece učestvovati u edukativnom programu na zabavan i interaktivan način, s ciljem da se upoznaju s pravilima u saobraćaju.

Upotreba tableta i dugoročan pristup projektu podrazumeva da svake godine tim pedagoga analizira rezultate i unapređuje svoj pristup, kako bi se omogućila što kvalitetnija edukacija dece.

Na osnovu iskustva pedagoga koji su uključeni u projekat Na putu za bezbednost dece u saobraćaju, među najčešćim greškama i nedoumicama koje deca školskog uzrasta imaju u saobraćaju su:

  1. Prolaženje između parkiranih automobila, kada postoji opasnost da ih vozači neće primetiti ako izađu na ulicu;

  2. Igranje blizu saobraćajnice, kada postoji opasnost da dete potrči za loptom ili jednostavno, tokom igre, ne primeti automobil koji prolazi jako blizu;
  1. Pojam uslovnog zelenog svetla za vozače, kada mališanima često nije jasno kako je moguće da je dozvoljeno kretanje automobilima iako je i njima, kao pešacima, upaljeno zeleno svetlo.

 Edukacije dece, koju vode iskusni i dokazani pedagozi, odvijaće se u trajanju od jednog školskog časa. S ciljem da omoguće svim roditeljima da provere znanje svojih mališana i odigraju igru sa njima, kompanija Total Serbia je navedenu interaktivnu tablet igru učinila i javno dostupnom na svom veb-sajtu.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.