Društvo Srbija

TOB: Kuća Veljkovića otvorena za posete

Kuća Veljkovića, spomenik kulture u Birčaninovoj 21, otvorena je za posete svakog dana do 24. septembra u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2015.

Postavka u Kući Veljkovića svedoči o istoriji Beograda i jednoj od porodica koje su imale veliki uticaj na politički, ekonomski i kulturni život našeg grada.

unnamed (3)

Jedino tokom manifestacije Dani evropske baštine, posetioci mogu videti vredna umetnička dela iz privatne kolekcije porodice Veljković, posetiti Umetnički paviljon Veljković i obići Kuću u pratnji gđe Katarine Veljković.

Obilazak kuće se realizuje svakog dana od 18. do 24. septembra, od 17 do 18 časova.

Obavezno prijavljivanje na telefon br. 011/3618-298 i 061/2800-712

Tema ovogodišnje postavke u kući Veljkovića je “Vođenje kroz prostor i sudbinu jedinstvene kolekcije skulptura dr Voje Veljkovića“ u okviru koje su postavljene dve fotografije i jedna od čuvenih skulptura “Dijana u lovu“, deo zbirke reprodukcija najpoznatijih skulptura antike, renesanse i novijeg doba.

unnamed (4)

Ova postavka se realizuje u saradnji sa Fakultetom likovnih umetnosti u Beogradu i fotografom i kulturnim radnikom, Srđanom Veljovićem, članom ULUS-a. Zahvaljujući ovoj saradnji, preostale skulpture u bronzi se mogu videti u zgradi Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu / Vojvode Putnika 68. Termini za posetu su 22, 23. i 24. septembar, od 12 do 16 časova; stručna vođenja su od 12.30 i 15.30 časova

Na svečanom otvaranju Kuće Veljković, u nedelju 20. septembra, održan je koncert Biljane Krstić i Vokalne radionice „Bistrik“.

POZIVAMO GRAĐANE DA POSETE KUĆU VELjKOVIĆA
TOKOM DANA EVROPSKE BAŠTINE.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.