Društvo Srbija

TITAN Cementara Kosjerić obeležila je 40 godina postojanja

Više od 60 miliona evra u protekloj deceniji uloženo je u poslovanje

TITAN Cementara Kosjerić obeležila je 40 godina iskustva, tradicije i znanja čime je, iako najmlađa među cementarama, potvrdila svoju lidersku poziciju. Cementara je danas, ekonomski, ekološki i društveno najodgovorniji proizvođač građevinskih materijala, koja je samo u protekloj deceniji uložila više od 60 miliona evra u poslovanje.

Miroslav Gligorijevic, generalni direktor

Sa današnjim proizvodnim kapacitetom od oko 750.000 tona cementa godišnje, Titan pokriva značajne delove Srbije i Crne Gore, vodeći računa o ispunjenju najviših standarda u oblasti upravljanja kvalitetom, zaštiti životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu. Samo u poslednjoj deceniji TCK je u ove oblasti ali i u optimizaciju procesa rada i povećanje kapaciteta uložila oko 60 miliona evra. Kompanija je u 2015. godini dostigla gotovo tri godine bez povrede na radu, dok finansijska podrška lokalnoj zajednici premašuje iznos od 15 miliona evra.

Capture

„Okosnicu našeg zalaganja predstavljaju vrhunski kvalitet proizvoda i usluga, inovativna rešenja koja primenjujemo i težnja da idemo korak ispred potreba kupaca. Sa ponosom ističemo da smo prvi u Srbiji 2011. godine dobili integrisanu dozvolu za rad (IPPC) kao potvrdu održivog poslovanja, ali i da smo za četiri decenije proizveli dovoljno cementa da se izgradi oko dva miliona domova. Našim cementom, između ostalih, građeni su Beogradska arena, Narodna banka Srbije kao i Hram Svetog Save. U svemu što radimo, oslanjamo se na naše ljude, i oni zauzimaju najvažnije mesto u našem svakodnevnom poslovanju“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Kroz aktuelni projekat izgradnje tunela na površinskom kopu krečnjaka Suvo Vrelo, Cemenatara u Kosjeriću dugoročno će unaprediti bezbednost pri eksploataciji, jer će se krečnjak transportovati u zatvorenom i kontrolisanom sistemu. Novi način eksploatacije, kroz podzemne rudarske objekte, doprineće značajnom smanjenju uticaja na životnu sredinu, eliminišući prašinu i omogućavajući kompletnu rekultivaciju kopa nakon završetka eksploatacije.

Jubilarnoj proslavi, pored sadašnjih, prisustvovali i bivši zaposleni, kao svojevrsni ambasadori, zaslužni za poslovne uspehe i identitet Cementare, predstavnici lokalne zajednice, koju Cementara kontinuirano i posvećeno podržava, kao i poslovni partneri.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.