Društvo

Tiha revolucija prirodne lepote

U trenutku kada je uredništvo modne bilbije “Vogue” odlučilo da ceo broj posveti devojkama koje se retko viđaju na njihovim stranicama i u editorijalima, zavladao je muk i blaga panika u vodama modnog biznisa.

Mnogi su tvrdili da se zapravo radi samo o još jednom šokantnom marketinškom triku Ane Vintur, kraljice prvih redova, međutim urednica najuticajnijeg modnog magazina je konačno htela da skrene pažnju na realan izgled ženskog tela i da zavede embargo retuširanju ženskih oblina.

Tiha revolucija prirodne lepote
Tiha revolucija prirodne lepote

Tako su lepe plus-size devojke postale glavne junakinje kampanje koja govori o pronalasku savršenog grudnjaka za svako telo, a koja uspešno prati promociju najnovije linije veša čuvenog Calvina Kleina sa manekenkom Mylom Dalbesio u glavnoj ulozi.

Ashley GrahamCandice HuffineMarquita Pring i Tara Lynn su se samo za potrebe Vogue magazina skinule u zavodljivo donje rublje, te pokazale kako žene svih veličina mogu izgledati zavodljivo i osećati se samopouzdano, seksi i poželjno. Ovaj više nego provokativni editorijal, koji je skrenuo pažnju svetske javnosti, govori zapravo mnogo više od bilo kog aktivističkog letka ili članka na temu ženske prirodne lepote.

Nažalost, ništa se ne menja tek tako, preko noći, s obzirom da još uvek živimo u vremenu gde jegotovo sva garderoba krojena za mršavice i devojke manekenske građe, što punijim damama stvara velike probleme i čini ih manje sigurnima od ostalih.

Tiha revolucija prirodne lepote
Tiha revolucija prirodne lepote

Međutim, modna industrija je polako počela da se okreće njihovim potrebama, shvatajući da stilizovano i lepo možete da izgledate kojoj god grupaciji žena pripadale.

Stroga i rigorozna pravila savremene mode, svaku ženu bacaju do nivoa očaja, s obzirom da se čuvene priče o idealnim merama pomeraju iz godine u godinu, stvarajući na taj način horde frustriranih devojaka koje ne uspeju ni da odrastu, a već postanu uplašene i opterećene svojim izgledom, želeći po svaku cenu svoje probleme da rešavaju hiruškim nožem.

Tiha revolucija prirodne lepote
Tiha revolucija prirodne lepote

Ali, prirodna lepota se ne može pronaći na telu na kome isključivo dominiraju kosti i koža, čega su postali svesni i mnogi modni kreatori koji u sklopu svojih regularnih kolekcija sada ostavljaju dovoljno prostora i za XL modele. A to se naročito odnosni na donje rublje, koje zapravo predstavlja najveći izazov, s obzirom na činjenicu da je donji veš u odevanju podjednako bitan kao i puder u šminkanju. I jedno i drugo zapravo predstavljaju osnovu, bazu na kojoj se gradi dalji izgled. Kvalitetan i savršeno skrojen donji veš može da učini mnogo za konačni ishod vaše modne kombinacije i da vam pruži novi nivo samopouzdanja koji je svima potreban

Zato dileme nema – izbor dobrog donjeg veša je ključna stvar!

Koliko god da je sakriven, istraživanja će vas ipak demantovani, jer statistika pokazuje da se žene u preko 70 odsto slučajeva osećaju znatno sigurnije, kada uz sebe imaju poseban, senzualan i pre svega originalan donji veš!

U suštini, konačno je došao trenutak da svaka žena na svetu ima pravo da kaže da su upravo njene mere idealna proporcija lepota. Zašto bi bilo ko određivao i smanjivao vaše izbore samo zato jer možda ne pripadate većini.

Tiha revolucija prirodne lepote
Tiha revolucija prirodne lepote

Na kraju krajeva, smatrajte se srećnima, jer vaš izgled ne spade u domen prosečnost, već naprotiv čini vas posebnima. Ukoliko imate velike grudi, istaknite ih! Mnoge od ovih manekenki koje vam sa stranica Vogue-a poručuju da budete hrabre i da poštujete to što posedujete, i spolja i iznutra, danas su još uvek slabo poznate. Samo je mali broj njih uspeo da svoje ime i telo pošteno i unovči, ali pogled na žensko telo je sasvim sigurno počeo da se menja! Plus size više prestaje da bude toliki bauk! To od danas možete biti samo vaš veliki plus. I ništa više.

Topla preporuka:

Ako niste sigurne gde možete pornaći lepo, udobno, senzualno, seksi, romantično, praktično, zavodljivo, šareno, elegantno i luksuzno donje rublje, a da u svojoj ponudi ima i plus veličine, preporučujemo vam da posetite Lemoni Lingerie i njihovu prodavnicu u Kralja Petra 22 na uglu sa Knez Mihailovom. Veliki popusti su u toku!

www.lemoni.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.