Theresa Leigh podučava mlade u Srbiji o veštačkoj inteligenciji

0

Švajcarski Preduzetnički Program će u periodu od 29. avgusta do 30. septembra ugostiti američku naučnicu i profesorku Theresu Leigh, koja će tokom svoje posete raditi sa organizacijama I kompanijama u Beogradu na razvoju preduzetničkog ekosistema u Srbiji kroz niz mentorskih sesija I dogadjaja otvorenog tipa.

Ona je početkom ove nedelje sa srpskom AI zajednicom podelila svoje znanje, iskustvo I savete o etičkoj I odgovornoj primeni veštačke inteligencije, Deep Dive-u i Interent of Things tehnologije u svakodnevici. Theresa je okupljenima pružila priliku da saznaju više o najnovijim svetskim tehnološkim dostignućima iz pomenutih oblasti, na kojima je i sama radila.

Theresa, koja je diplomu doktora društvenih i inženjerskih sistema dobila na prestižnom MIT-u (Massachusetts Institute of Technology institutu), master je kriminologije i diplomirani finansijski menadžer sa specijalizacijom u oblasti kompjuterskog inženjeringa, usmerenjem na veštačku inteligenciju. Započela je svoju bogatu preduzetničku i akademsku karijeru radom u borbi protiv trgovine ljudima i medjunardodnoj bezbednosti. Svoju prvu kompaniju prodala je sa 26 godina, nakon čega je uporedo sa svojom karijerom preduzetnice pohadjala izmedju ostalog i Nasin Singularity Univerzitet. Kao profesor oprobala se u oblasti preduzetništva, finansija, studija budućnosti, kriminologije, na Harvardu, Oksfordu, Kolumbiji i Stanfordu. Pored toga je 6 godina radila kao savetnica Ujedinjenih Nacija na projektima zaustavljanja i prevencije trgovine ljudima.

Theresa je ove godine, početkom septembra, govorila na meetupu žena preduzetnica u Impact Hubu o svom iskustvu osnivanja I razvijanja kompanije, izazovima sa kojima se suočila kao osnivačica u dominantno muškim industrijama, svom akademskom putu I radu u nauci. Ona će tokom svog boravka u Beogradu imati prilike da, u cilju unapredjenja njihovog poslovanja, radi sa mnogim lokalnim organizacijama I kompanijama medju kojima su ICT Hub, Startit, Limundo itd. Gospodja Leigh u Srbiju je došla u okviru Švajcarskog Preduzetničkog Programa podržanog od strane Švajcarske vlade, čiji je jedan od ciljeva razvoj preduzetništva kroz interakciju sa stručnjacima iz celog sveta.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend