Psihologija Telo & Duh Hrvatska

Almagea novitet prava je riznica nutrijenata za postizanje hormonske ravnoteže

Što je štitnjača i čemu služi? Koji to nutrijenti doprinose stvaranju energije i povećavaju metaboličke aktivnosti? Znate li da je pravilan rad štitne žlijezde, osim za fizičko zdravlje, važan i u očuvanju mentalnih sposobnosti?

Štitnjača je žlijezda o kojoj se posljednjih godina sve više priča.  Smještena u sredini donjeg dijela vrata, čini važan dio neuroendokrinog sustava koji kontrolira reprodukciju kako tijelo reagira na stres i infekcije, regulira metabolizam, krvni tlak i još mnogo toga. Štitna žlijezda koja proizvodi preveliku ili premalu količinu hormona, posljedično uzrokuje disbalans zbog kojeg cijeli organizam onda ne može pravilno raditi. Kako bi se uspješno proizveli hormoni T3 i T4, tijelu je potreban mikroelement jod i tirozin. Uz navedeno, važan je i selen za adekvatnu sintezu hormona, njihovu aktivaciju i metabolizam, dok vitamin D u ljudskom organizmu doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Dakle, zdrav način života, pravilna prehrana uz posebni naglasak na unos vrijednih aminokiselina, vitamina, minerala i antioksidansa ključni su za uravnoteženi status hormona. Inspirirani time, poznati brend Almagea nedavno je kreirao Thyroideal+ dodatak prehrani koji sadrži čak 13 pomno odabranih nutrijenata.

 

THYROIDEAL+ dolazi u Licaps® Vcaps® Plus kapsulama, porijeklom iz biljnog izvora te je u potpunosti prigodan za vegane i vegetarijance, trudnice i dojilje, kao i osobe koje već uzimaju hormonalnu terapiju.

Riječ je o patentiranoj tehnologiji koja omogućava bržu apsorpciju i izuzetnu učinkovitost sastojaka. Kapsule su lagane za gutanje, blage za želudac te ne sadrže GMO, gluten, laktozu, šećer, škrob, plastifikatore niti konzervanse. Pakiranje ima 60 kapsula, a dnevno se piju jedna do dvije uz obrok(e).

Sastav:

  • VITAMINI: vitamin D, vitamin E, vitamini B skupine: B1, B3, B6, B9 i B12
  • MINERALI: selen, cink, jod i bakar
  • AMINOKISELINA: L-tirozin
  • NUTRIJENT: fosfatidil-kolin

Vjerujemo da vam je dobro poznata izreka da nema tjelesnog zdravlja bez mentalnog, a upravo pravilan rad štitnjače jako utječe na naše kognitivne sposobnosti. Od nutrijenata su tako važni folna kiselina, tiamin, vitamini B3, Bi B12 koji imaju ulogu u smanjenju umora i iscrpljenosti, te jod i cink koji doprinose normalnoj kognitivnoj funkciji. Vitamin B6 utječe na same gene i može upravljati mnogim hormonima u našem organizmu; uključujući muške i ženske spolne hormone, hormone štitnjače te kortizol kojeg smatramo hormonom „stresa“. Na kraju, tu je i kolin koji se pokazao izuzetno korisnim za psihičko zdravlje (anksioznost i drugi poremećaji raspoloženja), posebice ako se kombinira s vitaminima B skupine s kojima ima sinergijsko djelovanje.

 

THYROIDEAL+ namijenjen je svim osobama koje žele postići ravnotežu hormona, metabolizma i stvaranja optimalne razine energije. Zdravlje i ljepota idu zajedno, zato mislite na svoje zdravlje i budite pažljivi prema sebi već danas kako biste omogućili sretno, bezbrižno i zdravo sutra…

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.