Društvo Srbija

Svaka transakcija pomaže da se izgradi svet bez gladi

Kompanija Mastercard i knjižare Delfi pokreću novu promotivnu kampanju za sve korisnike Mastercard i Maestro kartica u Srbiji koja za cilj ima prikupljanje sredstava za program obezbeđivanja obroka za školsku decu u Ruandi, a koja se odvija u sklopu globalnog partnerstva kompanije Mastercard sa Svetskim programom za hranu. U periodu od 1. do 30. septembra, za svaku kupovinu koju korisnici Mastercard i Maestro kartica obave u Delfi knjižarama širom Srbije, kao i u onlajn knjižari, bez obzira na iznos kupovine, kompanija Mastercard će donirati jedan školski obrok namenjen deci Ruande.

Od 2012. godine, kompanija Mastercard sarađuje sa organizacijom Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija (WFP), najvećom svetskom humanitarnom organizacijom koja se bavi borbom protiv gladi, i pruža joj inovativna rešenja kako bi se taj cilj ostvario. Ove godine, kompanija Mastercard sprovodi novu kampanju u nekoliko zemalja Centralne i Istočne Evrope pod okriljem svoje Priceless causes platforme kroz koju će podržati WFP program za obezbeđivanje školskih obroka za decu u Ruandi.

U praksi ovo znači da će kompanija Mastercard obezbediti više od 3,5 miliona obroka za gladnu decu sa dugoročnim ciljem da se osigura njihovo obrazovanje, da se nastavi borba protiv gladi, ali i da se omogući da lokalne farmerske zajednice u budućnosti obezbeđuju lokalno uzgojene namirnice za obroke za školsku decu.

Deca su odgovarala na Ršumove zagonetke i dobijala poklone

Ljubivoje Ršumović na druženju u organizaciji kompanije Mastercard i izdavačke kuće Laguna

„Drago nam je što možemo da kažemo da kroz ovaj program obezbeđujemo obroke za decu školskog uzrasta u Africi i na taj način im pomažemo da se školuju i da stvore bolju budućnost za sebe“, izjavio je Artur Turemka, generalni direktor za tržišta Balkana u kompaniji Mastercard. „Tokom meseca koji svi povezujemo sa početkom nove školske godine, svaki put kada korisnici naših kartica u Srbiji investiraju u svoje, kao i obrazovanje svoje dece, Mastercard će donirati obroke za decu u Ruandi. Želeo bih da se zahvalim našem partneru, knjižarama Delfi i izdavačkoj kući Laguna, uz čiju saradnju možemo da doprinesemo tome da obrazovanje bude jednako pravo za svu decu.“

Ana Spasojević, direktorka marketinga u izdavačkoj kući Laguna, rekla je: „Obrazovanje je jedna od vrednosti koje gajimo i na kojima zasnivamo svoje poslovanje, zbog čega nam je veoma drago što sa kompanijom Mastercard sprovodimo ovu kampanju koja na jedan lep način povezuje obrazovanje i humanost. Uverena sam da će i naši verni čitaoci prepoznati tu plemenitu ideju i pozivam ih da tokom septembra iskoriste priliku i učine jedno dobro delo odabirom nekog od naslova iz naše široke ponude.“

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.