Društvo

State of EXIT zona kao uvertira za Youth polis

Više stotina omladinskih organizacija koje kroz konzorcijum zajednički sadejstvuju u kandidaturi Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope (OPENS) predstaviće se na EXIT-u, jedinom festivalu na svetu, te veličine i značaja, koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih.

naslov

Posle fantastičnog uspeha 4. Regionalnog sajma omladinskog turizma OPENS Youth Fair, koji je u protekla dva dana okupio na pop-rok, ali i koncertima klasične muzike više od 50.000 mladih Novosađana, biće to prilika da se u narednih četiri dana na EXIT festivalu nastavi sa predstavljanjem i promocijom istorijskog uspeha omladinskih organizacija da Novi Sad uđe među prvih pet finalista koji konkurišu za osvajanje titule omladinske prestonice Evrope.

Kroz različite panele i diskusije na temu potreba i problema sa kojima se susreću mladi ljudi, centralna tribina na State of EXIT zoni biće u znaku vizije transformacije tzv. Kineske četvrti, trenutno devastiranog dela industrijskog nasleđa Novog Sada, u Youth polis, jedinstveni prostor u ovom delu Evrope gde bi mladi kroz kreativne industije, samoniklu mladu privrednu granu u razvoju u Novom Sadu, umetničko stvaralaštvo i volonterizam ostvarivali svoje potrebe.

Na ovaj način želja omladinskih organizacija je da ova četiri dana na EXIT festivalu  posvećenih kandidaturi Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope predstavljaju uvertiru za funkcionisanje budućeg Youth polisa u narednih 365 dana u godini.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.