Srpska doktorka iz Njujorka i „Fondacija nj. k. v. princeze Katarine” donirale medicinsku opremu Institutu za majku i dete u Beogradu

0

Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina i dr Bojana Janković Vederli iz Njujorka nedavno su zvanično uručili tri infuzione pumpe i jedan hirurški aspirator vrednosti 8.000 dolara Institutu za majku i dete u Beogradu.

Dr Bojana Janković Vederli je sa 13 godina otišla u Kanadu, gde je završila svoje medicinsko obrazovanje. Nakon toga se preselila u Sjedinjene Američke Države, gde je završila stažiranje i ostvarila uspešnu karijeru. Dr Janković Vederli je član odbora humanitarne organizacije „Lajfline Njujork”, koja je pod pokroviteljstvom princeze Katarine, pa zajedno sa svojim mužem Majklom Vederlijem, holivudskim glumcem koji se proslavio ulogama u raznim TV serijama, pomaže Srbiju doniranjem medicinske opreme. Prošle godine, dr Janković Vederli je donirala opremu vrednu više od 16.000 evra porodilištu GAK „Narodni front” u Beogradu.

„Zahvaljujem se doktorki Bojani Janković Vederli, koja, iako živi daleko, nikad ne zaboravlja svoju zemlju. Nadam se da će ova oprema unaprediti rad Instituta i poboljšati negu vaših malih pacijenata”, rekla je princeza Katarina.

Doc dr Radoje Simić, direktor Instituta za majku i dete u Beogradu, i celokupno medicinsko osoblje Instituta zahvalili su princezi Katarini i dr Janković Vederli na donaciji i pruženoj pomoći

U pratnji nj. k. v. princeze Katarine bila je i Rouz Glamočlija, članica organizacije „Boca Nursing Services” iz SAD, koja se bavi personalizovanom kućnom negom.

(Fotografija: Nj. k. v. princeza Katarina, dr Bojana Janković Vederli i upošljenici Instituta za majku i dete u Beogradu, Beograd, 2019; © Kraljevski dvor)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend