„Winter Cup 2015/2016“ – Humanitarni turnir u „SquashLand-u“

0

Prvi skvoš klub u SrbijiBSKSkvošlendu saradnji sa UNICEF-om, organizuje humaitarni turnirWinter Cup 2015/2016.“.

Ovaj turnir odigraće se danas od 18 časova uSquashLand-u“, u uliciKneza Višeslava„, 27 (Pionirski grad). Ovim turnirom biće omogućena neophodna sredstva za pružanje pomoći deci izbeglica i migranata. Turnir je u kategoriji za rekreativce, dok profesionalcima nije dozvoljeno učešće. Igra se po sistemu razigravanja, odnosno minimum tri meča za plasman. Svaki meč se igra „best-of-3“ na dva dobijena gema.

Skvoš humanitarni turnir

Skvoš (engl. Squash), igra u dvoje na zatvorenom igralištu, sa reketom dugačke drške i mekanom lopticom od kaućuka (guma). Jedan je od najbržih i najiscrpljujućih sportova. Budući da je teren mali, a loptica od kaučuka, ona brzo odskače i svom brzinom se vraća prema igračima (rekord: 242 km/h). Pauza između dve izmene udaraca ne sme preći 10 sekundi, a Igrači koji pokušaju usporiti igru, zarade kaznene bodove. Skvoš datira još s početka 19. veka.

Velika Britanija se smatra kolevkom skvoša. Inače, Australija je danas najuspešnija skvoš nacija, a zanimljivo je da su skvoš tereni postojali i na „Titaniku“.

SquashLand“ klub osnovan je 2003. godine.

Skvoš (Squash)  (Fotografija: Wikimedia)

UNICEF je neprofitna organizacija (Međunarodni fond za decu i omladinu) koja se bavi pružanjem pomoći u zbrinjavanju i obrazovanju svakog deteta i omladinca kome je ova pomoć neophodna, odnosno bavi se poboljšanjem kvaliteta njihovog životnog standarda. Finansira se u celosti dobrovoljnim prilozima vlada i fondacija, kao i firmi i humanih građana.

UNICEF je osnovan 11. decembra 1946. godine na Osnivačkoj skupštini Ujedinjenih naroda. Prva ideja za osnivanje fonda bila je pomoć deci Evrope nakon završenog Drugog svetskog rata, a kasnije se proširila pomaganjem deci u Africi, Aziji i Južnoj Americi. Danas ima svoja predstavništva širom sveta i jedna je od najpoznatijih humanih fondacija.

unicef

Svi zainteresovani igrači koji na ovaj način žele da pruže svoju pomoć deci izbeglica i migranata, mogu da izvrše prijavu na imejl-adresu zivotic.p@gmail.com

Cena kotizacije za učešće na turniru je 1.200 dinara. Svako ko želi da pomogne može da uplati svoju donaciju UNICEF-u (više informacija na http://www.unicef.rs)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend