Sport Srbija

Vlade Divac posetio kamp „Košarka bez granica”

Završnicu kampa „Košarka bez granica” i „All star” utakmice najboljih polaznika u obe konkurencije, održane u dvorani „Radivoj Korać”, uveličao je i Vlade Divac, generalni menadžer Sakramento Kingsa. Legendarni igrač u Beograd je stigao u društvu vlasnika Kingsa, Viveka Ranadivea, i sa oduševljenjem je pratio poteze neke od budućih zvezda svetske košarke.

„‚Košarka bez granica’ je projekat koji NBA organizuje širom sveta i omogućava mladim košarkašima da pokažu svoj talenat. Daju im šansu – da ako dospeju do NBA-a, znaju šta ih očekuje. To je program koji je počeo 2001. godine. Imali smo građanski rat u Jugoslaviji i dosta probema, tako da su neki igrači iz regiona imali ideju da osnuju kamp i ujedine ljude. Stupili smo u kontakt sa NBA i održali kamp u Trevizu, u Italiji. Veliki broj igrača je zahvaljujući kampu „Košarka bez granica” zaigralo u NBA ligi”, rekao je Divac.

Vlade je dodao da je veoma ponosan na ovaj projekat, koji je započeo sa Tonijem Kukočem, zato što mlađim igračima daje šansu da otkriju svoj talenat, pokažu svetu da postoje i daje im šansu da unaprede svoje znanje.

„U košarci je sve vezano isključivo za sport. Ljudi ne moraju da budu podeljeni religijom ili poreklom. Ovaj program šalje lepu poruku – sport ujedinjuje ljude širom sveta. To je bio naš cilj i to smo i postigli. Mi smo ostvarili naše snove, a sada je njihov red”, dodaje Divac.

Gosti kampa „BWB Europe”, koji svake godine bude održan u drugom evropskom gradu,  bili su i: Nikola Jokić, Boban – Bobi Marjanović, Nikola Vučević, Predrag Drobnjak, Radoslav Nesterović, Beno Udrih, Boštjan Nahbar, Aleksandar Pavlović, Gordan Giriček, Dino Rađa, Vladimir Radmanović, Šarunas Marčuljonis, Arturas Karnišovas, Dalibor Bagarić, Dušan Ivković, Greg Popovič, Sonja Petrović, Ana Dabović, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Domaćin kampa, pored NBA i FIBA, bio je i Košarkaški savez Srbije.

(Fotografije: Kamp „Košarka bez granica”, Hala OKK Beograd, 2018; ©Nebojša Paraušić)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.