Sport Srbija

Telenor trka preživljavanja

Sa idejom da se promovišu prirodne lepote Srbije i zdrav stil života, Wild Serbia organizuje Telenor trku preživljavanja svake godine u različitim delovima Srbije!
Trka preživljavanja je vrsta avanturističke trke, koja je po svim svojim karakteristikama i konceptu jedinstvena u svetu. Naime, potrebno je za dva dana preći stazu dugu 60 kilometara, koja predstavlja prvi deo trke, zatim 30 kilometara i na kraju 10.

Poprilično jednostavno, zar ne? Međutim, postoji posebna oprema koja je dozvoljena takmičarima za korišćenje, kao što su nož, kompas, mapa terena, astrofolija, kresivo, pola litra vode i jedan mobilni telefon. Takmičari će prolaziti kroz razne šume, kanjone, livade i jaruge u kojima će se susretati sa različitim preprekama, ali i opasnostima. U tim uslovima je potrebno da sami naprave svoje sklonište, zapale vatru, kao i da pronađu ili ulove hranu. Pobednik je onaj tim koji sakupi najviše bodova, a oni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se upali vatra, napravi sklonište, pređe staza kao i za uspešno rešene specijalne zadatke zadate od strane od organizatora. Oprema koja je obavezna je fotoaparat, kojim će ekipe moći da dokumentuju svoje aktivnosti.

Ova manifestacija počinje 1. oktobra 2015. godine, a završava se 4.oktobra 2015. U trci mogu učestvovati svi oni koji sebe smatraju psihofizički spremnim. Pobednike očekuju vredne nagrade u vidu planinarske i kamp opreme. Trka se organizuje u Srbiji, dok je tačna lokacija nepoznata sve do 5 dana pred trku.

Poslednji rok za prijavu je petak 25.09.2015. Za više informacija posetite sajt http://www.wildserbia.com/adventureraces/

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.