Telenor trka preživljavanja

0

Sa idejom da se promovišu prirodne lepote Srbije i zdrav stil života, Wild Serbia organizuje Telenor trku preživljavanja svake godine u različitim delovima Srbije!
Trka preživljavanja je vrsta avanturističke trke, koja je po svim svojim karakteristikama i konceptu jedinstvena u svetu. Naime, potrebno je za dva dana preći stazu dugu 60 kilometara, koja predstavlja prvi deo trke, zatim 30 kilometara i na kraju 10.

Poprilično jednostavno, zar ne? Međutim, postoji posebna oprema koja je dozvoljena takmičarima za korišćenje, kao što su nož, kompas, mapa terena, astrofolija, kresivo, pola litra vode i jedan mobilni telefon. Takmičari će prolaziti kroz razne šume, kanjone, livade i jaruge u kojima će se susretati sa različitim preprekama, ali i opasnostima. U tim uslovima je potrebno da sami naprave svoje sklonište, zapale vatru, kao i da pronađu ili ulove hranu. Pobednik je onaj tim koji sakupi najviše bodova, a oni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se upali vatra, napravi sklonište, pređe staza kao i za uspešno rešene specijalne zadatke zadate od strane od organizatora. Oprema koja je obavezna je fotoaparat, kojim će ekipe moći da dokumentuju svoje aktivnosti.

Ova manifestacija počinje 1. oktobra 2015. godine, a završava se 4.oktobra 2015. U trci mogu učestvovati svi oni koji sebe smatraju psihofizički spremnim. Pobednike očekuju vredne nagrade u vidu planinarske i kamp opreme. Trka se organizuje u Srbiji, dok je tačna lokacija nepoznata sve do 5 dana pred trku.

Poslednji rok za prijavu je petak 25.09.2015. Za više informacija posetite sajt http://www.wildserbia.com/adventureraces/

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend