Sport Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Svetski šampionat turing automobila je spreman!

Svetski šampionat turing automobila je spreman za početak nove uzbudljive sezone. Pista „Le Kastele“ u Francuskoj biće prvi ispit za vozače i automobile WTCC karavana, koji će u sezoni 2016 obići 12 destinacija, od 3. aprila do 25. novembra, uz direktne prenose na Eurosportu.

Nova WTCC sezona donosi malo drugačiji format takmičenja i jednu novinu, inspirisanu biciklističkim timskim hronometrom. Pre glavnog takmičarskog dana, na programu su kvalifikacije i MAC 3 trka, u kojoj se timovi, sastavljeni od tri vozila, takmiče da ostvare najbolje ukupno vreme.  Za razliku od prethodnih sezona, rezultat kvalifikacija definiše raspored vozila na startu, ali u uvodnoj trci poredak je invertovan, dok je glavna trka za jedan krug duža.

WTCC start

Pre početka 13. WTCC sezone nameće se pitanje, ko može da zaustavi dvostrukog šampiona Hose-Mariju Lopesa? Da li je to Ivan Muler, četvorostruki šampion, Rob Haf i njegove timske kolege iz Honde, ili momci iz Lade, kao i vozači iz Volvoa, novog tima u šampionatu?

Eurosport će na svom drugom programu direktno prenositi kvalifikacije prvog takmičarskog WTCC vikenda, koje su zakazane za subotu 2. aprila u 14 časova, kao i obe trke u nedelju, uvodnu od 12.00 i glavnu od 17 časova, koje su na programu Eurosporta 1.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.