Svečano otvaranje Letnjih olimpijskih igara 2016.

0

Na Stadionu „Marakana” u Rio de Žaneiru večeras će svečano biti otvorene Letnje olimpijske igre 2016.

Olimpijska zastava(Fotografija: Olimpijska zastava, „Wikimedia)

U toku ceremonije otvaranja gledaoci će moći da prate oficijalni deo, u kojem će se celom svetu obratiti zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), domaćini i organizatori, a tu je i tradicionalno podizanje olimpijske zastave, paljenje olimpijske baklje i polaganje olimpijske zakletve.

Nakon toga, uslediće i defile, to jest izlazak i predstavljanje sportista na „Marakani” (port. Maracanã Stadium”), dok će u kulturno-umetničkom delu ceremonije organizatori, kroz izvanredan muzičko-scenski spektakl, predstaviti svoju državu – Brazil, grad Rio de Žaneiro, a zatim svoju tradiciju, istoriju, kulturu i običaje. Takođe, nastupiće i brojni poznati brazilski pevači i umetnici, koji će kroz spoj tradicionalne i moderne muzike upriličiti ceremoniju otvaranja.

Zastavu Srbije nosiće Ivana Maksimović Anđušić, srpska predstavnica u streljaštvu.

Olimpijska baklja i plamen(Fotografija: Olimpijska baklja i plamen, „Wikimedia”)

Kreativni direktor je Fernando Meireleš (port. Fernando Ferreira Meirelles), dok je nastupe više od 6.000 volontera, umetnika, glumaca i plesača pripremila Debora Koker (port. Deborah Colker), najpoznatiji brazilski koreograf.

U toku Igara XXXI Olimpijade takmičari će se nadmetati u 28 sportova, odnosno 41 disciplini. Ukupno će nastupiti više od 10.500 sportista iz čak 206 država sveta, čime će biti obeležen rekordan broj zemalja učesnica.

Letnje olimpijske igre 2012 (London)(Fotografija: Letnje olimpijske igre 2012, London, , „Wikimedia”)

Ovogodišnje Letnje olimpijske igre, kao prve ikada održane na tlu Južne Amerike, trajaće od 5. do 21. avgusta. Sve nastupe sportista moći ćete da pratite na programima RTS-a.

Direktan prenos ceremonije otvaranja možete da gledate noćas od 1 čas na Prvom programu RTS-a.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend