Sport Srbija

Srpska plesna reprezentacija osvojila je tri medalje na Evropskom prvenstvu

Plesna reprezentacija Srbije vratila se sa Evropskog prvenstva u savremenoj igri i jazz plesu koje se ove godine održalo u Rusiji, u Sankt Peterburgu, u organizaciji IDO-a (International Dance Organization). Ovaj put, našu reprezentaciju činile su tri plesačice iz dva beogradska kluba – Nina Vukić i Maša Janjuševic iz plesnog studija “Ris” i Đurđina Ivanković iz kluba “Dance Factory”

Masa Janjusevic sa peharom

U kategoriji dece, Maša Janjušević našla se dva puta na postolju i ponela titule šampiona Evrope u savremenoj igri, kao i vicešampiona u jazz densu. Đurđina Ivanković ponela je titulu vicešampiona Evrope u savremenoj igri, dok je Nina Vukić, prošlogodišnja dvostruka prvakinja u kategoriji dece, nastupala prvi put u starijoj, juniorskoj kategoriji, i u konkurenciji od preko 30 plesača našla se na sjajnom šestom mestu. 

Masa Janjusevic

“Veoma smo ponosni na sve naše plesačice koje su još jednom pokazale da ples ne zna za granice i da smo veoma talentovana nacija kako za ples, tako i za mnoge druge sportove. Konkurencija je bila velika, što se i očekuje od takmičenja ovog kalibra, što uspeh naših devojčica čini još većim. Na žalost, budući da ceo put i učešće na takmičenju sami finansiramo, nije bilo mogućnosti da se veći broj naših sjajnih plesača predstavi na ovom prvenstvu, ali smo ipak, i u ovako skromnom sastavu, pokazali zavidan kvalitet koji nudi srpska plesna scena i vratili se kući sa tri medalje oko vrata”, rekla je Tamara Popović, kapiten srpske plesne reprezentacije u Rusiji.

Djurdjina Ivankovic

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.