Sport Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Serijal ’Pohod na zlato’

U drugoj epizodi, od ukupno šest koje će biti emitovane na Eurosportu, „Pohod na zlato” povešće vas na putovanje kroz karijeru Nađe Komaneči (Nadia Comaneci), uključujući i Olimpijske igre 1976. u Montrealu, gde je 14-godišnja rumunska gimnastičarka prva u istoriji dobila najveću moguću ocenu – 10. Četrdeset godina kasnije, Komanečijeva je američka državljanka koja i dalje inspiriše ljude da se razvijaju uz pomoć sporta.

PHOTO COMANECI

Tridesetominutni program takođe govori i o Katalini Ponor (Catalina Ponor), za koju Komanečijeva kaže da je jedna od najboljih rumunskih gimnastičarki u protekle dve decenije. Ponor je osvojila pet olimpijskih medalja od kojih su tri zlatne iz Atine 2004. Iako je u Londonu najavila svoje povlačenje iz sporta, ponovo ćemo imati prilike da je gledamo na Olimpijskim igrama u Riju, ove godine.

PHOTOS RAHELE

Upoznaćete, takođe, i tekvondiskinju Raheleh Asemani koja je morala prevazići mnoge geopolitičke prepreke kako bi ostvarila svoj olimpijski san. Rođena u Iranu, 1989. godine, izbegla je u Belgiju, ali ukoliko joj ne odobre belgijsko državljanstvo na vreme, moraće da nastupi za Olimpijski tim izbeglica.

Ponedeljak, 14. mart u 19 časova na Eurosport kanalu

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.