Počelo Evropsko prvenstvo u vaterpolu

0

Najveće Evropsko prvenstvo u istoriji vaterpola, tj. 32. po redu LEN Evropsko prvenstvo u vaterpolu otvoreno je danas u „Kombank areni“, u Beogradu.

Vaterpolo(Fotografija: Vaterpolo, „Brown University“)

Na ovogodišnjem prvenstvu učestvovaće 16 muških (prvi put) i 12 ženskih ekipa, a biće odigrano 100 utakmica. Za prva tri mesta boriće se timovi koji predstavljaju sledeće države: Crna Gora, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Italija, Mađarska, Malta, Nemačka, Portugalija, Rumunija, Rusija, Srbija (kao domaćin), Slovačka, Španija i Turska.

Ovo takmičenje, u muškoj konkurenciji, ima tradiciju od 1926, tj. od prvenstva u Budimpešti, dok su ženske ekipe počele da se takmiče od 1985. godine, prvesntvom u Oslu. Ovogodišnje LEN Evropsko prvenstvo u vaterpolu održava se 32. put za muški, odnosno 16. put za ženski tim.

U muškoj konkurenciji najbolje plasirana zemlja do sada je Mađarska, koja ima 23 osvojenih medalja – dvanaest zlatnih, šest srebrnih i bronzanih, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja Italija, sa osam osvojenih medalja, od koju su pet zlatne

Srbija, kao naslednica nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), u muškoj konkurenciji je sa 20 osvojenih medalja – šest zlatnih, devet srebrnih i pet bronzanih.

Komplete ulaznica za sve mečeve šampionata možete kopiti na biletarnici „Kombank arene“ ili putem sajta, po ceni od 10.000, 12.000 i 14.000 dinara. Zatvaranje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u vaterpolu je 23. januara 2016.
Pored Letnjih olimpijskih igara, Evropsko prvenstvo u vaterpolu jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u ovoj godini.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend