Otvorene zabavne škole fudbala u Pirotu i Babušnici

0

Narednih pet dana Pirot i Babušnica postaju centri zabavnog fudbala! Deca u ovim gradovima će od 16. do 20 avgusta imati priliku da pohađaju Otvorenu zabavnu školu fudbala, i to 16. i 17. avgusta, u terminu od 8-12.30 u Pirotu, na stadionu FK ”Ranički”, a 18. i 19. avgusta, u Babušnici, na stadionu FK ”Lužnica”. 20. avgust rezervisan je za dodelu diploma i Bon-Bon kup,

Projekat petodnevnih Otvorenih zabavnih škola fudbala, koji organizuje danska nevladina organizacija CCPA (Cross Cultures Project Association), okuplja oko 10 000 hiljada dece uzrasta od 7-14 godina, u pomenutim zemljama regiona, s ciljem stimulacije pomirenja, približavanja i izgradnje mira među zajednicama različitih etničkih struktura. U projektu učestvuju deca i odrasli, ljubitelji fudbala iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore.

škole 04

Školi u Pirotu i Babušnici prethodila je škola u Petrovu i Gračanici, koja je održana od 08. do 12.08.2016., i kroz koju je prošlo vise od 200 dece, sa kojima je radilo 12 trenera i 14 asistenata.

Nakon škole u Pirotu i Babušnici, slede otvorene zabavne škole fudbala škole u Krivoj Palanci i Gjorče Petrovu u Makedoniji, kao i ostale širom regiona čiji će datumi održavanja biti naknadno objavljeni.

Projekat “Otvorene zabavne škole fudbala” je započeo još 1998. godine u posleratnoj Bosni i Hercegovini, a danas živi u skoro svim zemljama bivše Jugoslavije i još petnaestak zemalja Kavkaza, Bliskog Istoka i Afrike.

Projekat na Balkanu finansiraju UEFA i lokalne zajednice, učesnice projekta. Takođe, značajna podrška ostvaruje se i sa krovnim kućama fudbala, kroz razvoj “Grassroots Football” projekta u zemaljama Balkana

škole 01

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend