Sport Srbija

Otvoren basket festival u Svilajncu!

Svečanom ceremonijom otvaranja zvanično je počeo dugo očekivani 3 na 3 turnir u basket pod nazivom ‘‘3×3 basket festival Svilajnac’’.

Svilajnac je već dugi niz godina bio prepoznatljiv po dobroj organizaciji ‘‘Basket festivala’’, kao jednog od najbolje organizovanih i najposećenijih turnira u Svilajncu. Nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile ovaj mali gradić, festival više nije organizovan.  Međutim, grupa mladih ljudi iz volonterske organizacije Svilajnca – VOS, pod pokroviteljstvom SO Svilajnac i u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije uspeli su da dobiju licencu za organizovanje predkvalifikacionog turnira u okviru ‘‘RODA državnog prvenstva Srbije’’.

Član volonterske organizacije Svilajnac Đurđija Brzanović imala je tu čast da zvanično otvori festival, a u svom kratkom govoru, istakla je koliko je zaista ovaj sportski događaj važan, ne samo organizatorima, već i celom gradu.

Potom je najavila promo lica Vladu Vukosavljevića, Aco Mandića i Luku Anđušića.

Tim povodom, Aco Mandić je poželeo sreću takmičarima, dok je Luka Anđušić ispričao koliko je 3×3 basket važan i savetovao takmičarima, ali i svima prisutnima da se bave sportom i da ne krenu nekim drugim, lošim putem u životu. Ovaj turnir je takođe ulepšala i gimnastičarska sekcija ‘‘Evita’’.

Za kraj, obratio se i zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević, koja je zvanično proglasila festival otvorenim i zahvalila se mladima iz volonterske organizacije na inicijativi za ovaj festival.

Najbolje četvoroplasirane ekipe sa 3×3 turnira u Svilajncu plasiraće se na finalni turnir regiona centralne Srbije, gde će se boriti za mesto na državnom prvenstvu.

Nakon finalnih nadmetanja, pobednik državnog prvenstva će steći pravo da učestvuje na kvalifikacijama za FIBA World Tour i da se takmiči sa najjačim ekipama Evrope.

Završna svečanost i dodela medalja, nagrade i dodela pehara za najuspešnije takmičare biće održani 1.jula na terenima OŠ Jovan Jovanović Zmaj.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.