One man Social Media show – #MambaDay na društvenim mrežama!

0

13. aprila 2016. godine NBA liga je prestala da bude ono što je bila prethodnih 20 godina. Ne, ne mislim da je Kobe najveći svih vremena, ali njegovim odlaskom svi su izgubili mnogo. Osim fantastičnih 20 godina, 20 sezona tokom kojih smo uživali u mamba magiji, danas smo od Kobe Bryant-a dobili još nešto (kad kažem mi, mislim – „marketari“). Lekciju iz Social Media Marketinga.

Neću mnogo da drvim i analiziram. Kontekst plus kontent jednako je BUM.Tako je oduvek bilo na parketu, tako je tog 13-og aprila bilo na netu! Evo šta se sve desilo te noći na društvenim mrežama:

Tviter je pao! Da li zbog Brajanta ili Golden Stejta, koji iste noći ruše desetogodišnji NBA rekord? Izvinite Voriorsi, ali ovu bitku odnosi Kobe. Imresivnih 5,213,919 spominjanja, u odnosu na „samo“ 644,200 za Golden Stejt.

Lejkersov komjuniti na visini zadatka.

O Brajantu se govorilo cele sezone, ali samo ove noći odneo je više menšna nego bilo kog meseca u sezoni. Izvor: Simply Measured.Najbolje za kraj – Nike #Mambaday kampanja. Nike Basketball promovisao je ovaj hashtag na Tviteru i sasvim sigurno doprineo ogromnom reach-u. Još izvesnije je da još uvek skupljaju plodove tog reach-a. Evo kako je hashtag korišćen iz sata u sat.Pre same real time kampanje na Tviteru lansirali su i video u kome Nike sportisti (između ostalih Federer, Nejmar, Serena, Tajger, Lebron…) upućuju, uslovno rečeno, poslednji pozdrav Mambi, opisujući ga kao: nezaustvljivog, sebičnog, dominatora, manijaka i legendu.

Ali, da igra bude još viralnija, Nike je omogućio fanovima širom sveta da Brajantu upute svoju poslednju reč. I to kreiranjem ličnog postera, sa kratkom porukom, putem sajta: web.nike.com/kobemamba/ (samo za mobilne uređaje).

Jedno je sigurno – šta god radio biće SHOW! Nadam se da vam je tekst od koristi. Prvi je, nemojte šta zameriti. 🙂 Ako imate nešto da dodate ili ispravite pišite u komentaru. Odoh na basket. Pozdrav.

Izvor: 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend