Sport Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Održan basket festival u Svilajncu

Grupa mladih ljudi iz volonterske organizacije Svilajnca – VOS, pod pokroviteljstvom SO Svilajnac i u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije uspela je da dobije licencu za organizovanje predkvalifikacionog turnira u okviru ‘‘RODA državnog prvenstva Srbije’’ 30. juna i 1. jula.

U okviru otvaranja, član volonterske organizacije Svilajnac Đurđija Brzanović je u svom govoru istakla koliko je zaista ovaj sportski događaj važan ne samo organizatiorima, već i celom gradu.
‘‘Svilajnac je već dugi niz godina bio prepoznatljiv po dobroj organizaciji ovog festivala, kao jednog od najbolje organizovanih i najposećenijih turnira u Svilajncu. Nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile naš mali gradić, basket festival više nije organizovan.’’ – izjavila je Đurđija, a potom i najavila promo lica Vladu Vukosavljevića, Aca Mandića i Luku Anđušića.

U svom kratkom govoru, Aco Mandić je objasnio značaj ovog festivala za Svilajnac i poželeo sreću takmičarima. Luka Anđušić je ispričao koliko je 3×3 basket turnir važan i savetovao takmičarima, ali i svima prisutnima da se bave sportom i da ne krenu nekim drugim, lošim putem u životu.

U kategoriji pionira, u finalu su se nadmetali tim ‘‘Big promet’’ i ‘‘Old school’’. Ekipa ‘‘Big promet’’ iz Svilajnca je savladala svoje protivnike i izborila se za prvo mesto.‘‘Crossover’’ iz Svilajnca je pobedio ekipu ‘‘Fenix’’ iz Svilajnca i time sebi obezbedio prvo mesto u kategoriji kadeta.Prvo mesto u kategoriji rekreativaca osvojila je ekipa ‘‘DM Start’’ iz Svilajnca, koja je u finalu savladala tim ‘‘Biodent’’iz Svilajnca.

Šampion “3×3 basket festival Svilajnac“ u kategoriji seniora je tim ‘‘Hillsup Zlatibor’’ koja je nastupila u nešto izmenjenom sastavu. Srđan Božić, Marko Petrović, Ivan Popović i povređeni Nikola Bakračlić bili su bolji u finalnom meču od ekipe ‘‘Basket 3×3 Sremska Mitrovica’’ sa rezultatom 21:14. Ovom pobedom ‘‘Hillsup Zlatibor’’ je osvojila 80 000 dinara i sebi obezbedila prolaz na finale regiona u Paraćinu trećeg jula.

Ekipa ‘‘Basket 3×3 Sremska Mitrovica’’ osvojila je 20 000 dinara za osvojeno drugo mesto.

Za MVP igrača turnira proglašen je Ivan Popović.

Najbolje četvoroplasirane ekipe sa 3×3 turnira u Svilajncu plasiraće se na finalni turnir regiona centralne Srbije, gde će se boriti za mesto na državnom prvenstvu.

Nakon finalnih nadmetanja, pobednik državnog prvenstva će steći pravo da učestvuje na kvalifikacijama za FIBA World Tour i da se takmiči sa najjačim ekipama Evrope.

 

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.