Sport Srbija

Odbojkaški klub ‘‘Smeč SV’’ – devojke za ponos

Posle dugo godina, osnovana je škola odbojke u Svilajncu koja je već uspela i da uđe u istoriju ovog grada.  Relativno mlad odbojkaški klub ‘‘Smeč SV’’ odabran je za najbolju ekipu 2015/2016 godine od strane opštine Svilajnac. Ovaj klub broji 80 polaznika u kategorijama pionira, kadeta, juniora i seniorskog tima koji se uveliko takmiče.

Ono što je karakteristično za njih svakako jesu uniforme. Mnogi komentarišu da izgledaju kao reprezentacija gde god se pojave, zbog svojih trenerki koje su treneri uz pomoć prijatelja i uprave kluba uspeli da nabave.

2nk_9956
Foto: Julija Radosavljević

Odbojkaški klub ‘‘Smeč SV’’ niže pobedu za pobedom i punom parom radi na tome da osvoji  regionalno prvenstvo. Pobedili su na čak 11 pripremnih utakmica. Škola odbojke je prvi put od osnivanja 2014. godine ostvarila uspeh u regionalnoj seniorskoj ligi i odnela srebro.

Na pitanje da li opština pomaže klubu, dobili smo odgovor da donacija koju imaju na godišnjem nivou ne pokriva baš sve troškove, ali svakako je od velikog značaja za klub.

“Osim opštine, pomažu nam uprava i prijatelji kluba.“ – izjavio je Vladan Vidaković trener odbojkaškog kluba ‘‘Smeč SV’’ i dodao da mu je veoma žao što ljudi u Svilajncu nisu preterano zainteresovani za odbojku, jer deca koja treniraju zaista prave velike uspehe i najveća motivacija koju mogu da imaju jeste upravo podrška građana.

Ovo je treća sezona takmičenja ovog kluba. Prvu pobedu su ostvarili ovog vikenda protiv rivala ženskog odbojkaškog kluba ‘‘Radnički 1977’’ iz Kragujevca sa rezultatom 3:0 u okviru kadetske lige međuokružnog saveza ‘‘Kragujevac’’.

Foto: Julija Radosavljević
Foto: Julija Radosavljević

‘‘Veoma smo zadovoljni radom i dosadašnjim ostvarenim rezultatima mladih trenera, kojima smo dali puno poverenje da vode seniorsku, kadetsku i juniorsku ekipu’’ – rekao je Željko Vučković predsednik odbojkaškog kluba ‘‘Smeč SV’’.
Ono što sledi je borba za zlato i ulazak u drugu ligu Srbije, kako u kadetskoj, tako i u seniorskoj ligi.

‘‘Nemamo igrače sa strane i isključivo naša deca igraju, a to nama svakako mnogo znači.’’ – zaključio je on.

Treneri i uprava OK ''Smeč SV'' Foto: Julija Radosavljević
Treneri i uprava OK “Smeč SV“
Foto: Julija Radosavljević

 

 

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.