Sport Srbija

Najveći regionalni maraton po 29. put u Beogradu

29. Beogradski maraton održaće se 16.aprila 2016. godine. Do sada je prijavljeno više od 3.000 učesnika iz čitavog regiona, Evrope i sveta, što je četiri puta više nego u isto vreme prošle godine.

215ae58f-660f-4d38-88c5-588a379ce7dfBeogradski maraton je najveća i najmasovnija sportska manifestacija u regionu koja se tradicionalno održava aprila meseca u Beogradu. Odlukom Skupštine grada proglašen je za događaj od posebnog značaja za grad Beograd.

Na 29. Beogradskom maratonu učestvovaće rekordan broj polumaratonaca i maratonaca, kao i onih koji će trčati Coca-Cola Trku zadovoljstva, a milioniti učesnik Beogradskog maratona će dobiti poseban trofej.

Beogradski maraton namenjen je svim uzrastima kroz nekoliko trka: Dečji maraton, trka za najmlađe; Coca-Cola  Trka zadovoljstva, događaj sa najvećim brojem učesnika;  polumaraton i maraton, kao glavna trka manifestacije, namenjen najspremnijim trkačima i prilagođeni svetskim standardima.

808f83de-995f-4912-8760-36077d30f027

Ove godine će u okviru trke zadovoljstva biti organizovana i šetnja pasa, odnosno odgovornih vlasnika kućnih ljubimaca.

Nedelja pred Beogradski maraton rezervisana je za edukativni program u Domu omladine Beograda, u formi otvorenih stručnih tribina, klinika i konsultacija sa iskusnim trkačima, na kojima će budući učesnici Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona moći da dobiju korisne savete na planu ishrane, treninga, opreme,  kontrole i održavanja zdravstvenog stanja pre, za vreme i nakon trke, psihološke pripreme za trku i izbora odgovarajuće taktike trčanja.

d4c4a64f-fcc9-43ca-a491-399afa2257f8

Za sve učesnike i goste Beogradskog maratona tokom meseca aprila biće organizovani brojni zabavni i atraktvni sadržaji koji će upotpuni takmičarski deo manifestacije.

Prošle godine Beogradski maraton je dobio sertifikat od EA (Evropska atletika) za kvalitet i bezbednost u organizaciji dogadjaja, a ove godine će biti podnet zahtev za dobijanje „pet zvezdica“ što je najviši status u evropskoj atletici.

Prijave za 29. Beogradski maraton na http://bgdmarathon.org/prijava-za-maraton.aspx

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.